Aktywne Wpisy

Kielbasiarz +4
Stanowski zenujacy z tym co odwalil z Maciakiem. Wiadomo bylo, ze Maciak powie co powie, moglby go w ogole nie zapraszac.
Gosc moze i jest ruska onuca ale ponizanie ludzi w ten sposob nie jest ok.
#kanalzero
Gosc moze i jest ruska onuca ale ponizanie ludzi w ten sposob nie jest ok.
#kanalzero

monox12 +4
Trochę nie rozumiem czemu ludzie tak bardzo dziwią się, że ktoś chce przyjść nawet tak późno do kogoś pogadać. Widać, że ta Ukrainka zwyczajnie chciała przyjść i się powygłupiać bez żadnego ruchania i na razie fajnie się ją słucha. Sam bym przyszedł do kogoś ot tak żęby pogadać i pośmiać się z memów ( oczywiście bedąc zabezpieczonym)
#ajemge1
#ajemge1
Ostatnio miałem sytuację taką o której on mówi. Analityczka z którą pracowałem rozpisała zadanie bez dokładniejszej analizy, sprawdzenia jak działają aktualne rozwiązania z którymi mamy się integrować, czy nawet zajrzeć do bazy danych jak są porobione relacje. Tym bardziej że jest Analityczką Systemową. (Jak patrzyłem co wymagają do mojej firmy na to stanowisko to jest pełno wymagań technicznych). Wyceniliśmy zadanie które było przygotowane jak przez 5 latka no i wzięliśmy do Sprintu. Z racji tego że jestem bardziej ogarnięty niż ona to zacząłem robić, jednak w połowie utknąłem i zgłosiłem że brakuje doprecyzowania z jej strony. Na początku ona c---a rozumiała. Musiałem zorganizować spotkanie z nią i Product Ownerem. Product Owner był bardziej kumaty i zczail o co chodzi i powiedział że musi podpytać innego PO. No i zadanie stanęło xDD
Oczywiście komu się potem obrywa? Mi…. Kierownik pyta potem dlaczego zadanie na 5SP robię tydzień. Stresuje mnie to wszystko że nieraz łapy mi się aż pocą. Pracuję w korporacji finansowej. Na tą analityczkę nie mogę się poskarżyć bo jest zatrudniona po znajomości przez męża który jest kierownikiem w innym departamencie….
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
Natomiast jak stwierdziłeś nie da się wszystkiego ogarnąć. To dlaczego wymagasz, że 1 osoba będzie ogarniać cały system i rozpisywać wszystko za klepacza?
Osoby z produktu powinny określić oczekiwania jak produkt ma działać, to osoby techniczne odpowiadają za wszystko inne. Jeżeli takich informacji brakuje szukasz odpowiedzi/dopytujesz. Jak są planingi/estymacje i inne rozmowy
@Ksiega_dusz: zostawiasz komentarz w jakimś BTS czego Ci brakuje i od kogo, taska przypisując go osobie, która ma odbić piłeczkę, a sam robisz innego ¯\(ツ)/¯
No chyba, że on przy Tobie wisi i lecą na niego logowane puste godziny to w sumie sam bym pytał ¯\(ツ)/¯