Aktywne Wpisy

njay +136
#kupujcopolskie
Z okazji przekroczenia 500 subskrypcji autorskiego tagu wrzucam wpis specjalny na tą okazję, ale najpierw dziękuję wszystkim za zainteresowanie, miłe słowa i liczne komentarze, które przekroczyły wielokrotnie moje oczekiwania. :) Zapraszam do regularnego przeglądania tagu, z czasem będzie na nim coraz więcej wartościowych treści.
Przyjrzyjmy się dziś, jak to tak naprawdę jest z tymi sklepami spożywczymi. Które są polskie, które zagraniczne i skąd.
Zachęcam do kupowania w polskich sklepach, wspierajmy naszą
Z okazji przekroczenia 500 subskrypcji autorskiego tagu wrzucam wpis specjalny na tą okazję, ale najpierw dziękuję wszystkim za zainteresowanie, miłe słowa i liczne komentarze, które przekroczyły wielokrotnie moje oczekiwania. :) Zapraszam do regularnego przeglądania tagu, z czasem będzie na nim coraz więcej wartościowych treści.
Przyjrzyjmy się dziś, jak to tak naprawdę jest z tymi sklepami spożywczymi. Które są polskie, które zagraniczne i skąd.
Zachęcam do kupowania w polskich sklepach, wspierajmy naszą

źródło: temp_file3648473869005598583
Pobierz
ewolucja_myszowatych +248
Nie musicie już kupować batonów proteinowych i chleba proteinowego bo wymyślili mięso proteinowe
#technologia #gotujzwykopem #mikrokoksy #polska
#technologia #gotujzwykopem #mikrokoksy #polska

źródło: GrSrWmZXcAAVExt
Pobierz
PRYWATNA firma ma dostęp do naszych poufnych danych i każe sobie płacić jeśli chcecie mieć do nich dostęp. Jakby ocena kredytowa jeszcze wydaje się ok, ale wysyłanie wiadomości, że zarejestrowano dane na nasz temat, kiedy nie mamy jak tego zweryfikować za darmo, to już s-----------o. Do tego przeglądając tag można dojść do wniosku, że nie ma już opcji uzyskania darmowej kopii danych etc., chyba że mireczki coś źle robią.
Kwestią kontrowersyjną jest też to, że banki nie mają obowiązku sprawdzania zdolności kredytowej w BIK, robią to z własnych chęci. Tak samo umieszczają o nas wpisy bo wyrażamy na to zgodę w umowach. I znowu, tak jak umieszczenie tam zapisu jest ok, to dlaczego powinniśmy płacić za dostęp do nich skoro sami wyraziliśmy na to zgodę?
Mnie osobiście to wkurza, kiedyś sprawdzałem BIK na jakiejś promce i okazało się że Play umieścił mnie w BIG jako dłużnika. Tylko że sprawa wyglądała tak, że zostałem niesłusznie obciążony na ponad 100 zł za darmową infolinię, po zgłoszeniu miało to być uregulowane. Finalnie okazało się, że się nie da, dostałem zwrot na konto i sam musiałem opłacić fakturę.
Teraz co chwilę dostaje jakieś smsy o nowych informacjach na mój temat, domyślam się że to z allegro Pay, finansowo miałem słaby rok, a ostatnie miesiące to już całkiem, więc odraczanie wszystkiego, kombinowanie z cashbackami itd. to norma. Problem w tym, że te wpisy są całkiem w inne dni i godziny, niż moje transakcje.
Finalnie teraz myślę o wykupieniu usługi, ale za cholerę nie czaję dlaczego muszę płacić za to że ktoś może "nasrać" mi w papierach.
Jeszcze jakby ktoś narzekał, że sam zaciągam zobowiązania i podpisuje umowę itd. to mając roczny pakiet przynajmniej kilka razy było info o sprawdzeniu mojej zdolności przez milenium, do tego z dwa razy przez creditagricole. Ani razu nie składałem wniosku o kredyt, zapytania etc.
Jak ktoś ma swoje przemyślenia na ten temat to zapraszam do dyskusji.
#bik #kredythipoteczny #kredyt
Kupiłem raport BIK i się w-------m.
W milenium miałem kiedyś kartę kredytową, na promocji potrzebną do wypożyczenia auta we Włoszech. Okazało się że mam wpis, że spóźniłem się ze splatą 90 dni, kiedy nie spóźniłem się wcale.
Banki i tak robią własną kalkulację ryzyka pod duże kredyty i hipoteke
Zdolność była taka sama.
@Stulejman_Beznadziejny: To nieprawda xD
BIK sprawdzają jak złożysz wniosek, a nie musisz składać wniosku żeby porównać oferty xD
@AshtarPL: raz się nabrałem - okazało się za jakaś aktualizacja danych czy coś w tym stylu...
W tych molochach typu expander pokazują aktualne oferty banków i wymagany cross-sell bez zapytań do bik i ten proces wygląda tak samo od kilku dobrych lat
Miałem wtedy wykupione raporty na rok i tak jak miałem do wyboru powiedzmy z 10 banków, tak z 3 miałem wydrukowaną ofertę i te 3 pojawiły się od razu w biku. A do wzięcia kredytu i tak jeszcze była daleka droga.
No ale jak od kilku dobrych lat to wystarczy że od 7 ( ͡°