Wpis z mikrobloga

@psychol-denty: warto zmienić zdjęcie w tle, nie każdy musi znać twoje upodobania, bez obrazy.
A studia to trudno powiedzieć, w szkole sobie radziłeś jakoś to na studiach pewnie tym bardziej dasz rade, jeśli o kontakty miedzy ludzkie chodzi.
  • Odpowiedz
@psychol-denty: idź na te studia. Ja się w Twoim wieku naczytałem głupot, że nie warto i teraz żałuję. Też miałem fobie spoleczna. Nadal mam pozostalosci. Ten świstek moze ochroni cię przed kolchozem. Ta fobia z biegiem czasu może zniknąć jeśli będziesz robił małe kroczki do przodu w walce z nią. Te studia pomogą Ci się pomału otworzyć.
  • Odpowiedz
@psychol-denty idź, ja przez to że jestem głupi nie dałbym sobie rady na studiach. Ale to ostateczny krok który definiuje naszą przyszłość, bez wyższego wykształcenia będziesz pracował jako robol za minimalną, ze sebami i karynami i w dodatku był pogardzany za to że nie chciało się uczyć, tak jak ja. Żałuję że urodziłem się z IQ 80
  • Odpowiedz
@psychol-denty: jako introwertyk niszczony psychicznie w liceum bardzo polecam studia. Nie wiem jak sie to ma do fobii społecznej. Tylko musisz dać się porwać flow, rozmawiać od początku z każdym. O czymkolwiek, o jakichś pierdołach. Studia wymagają sporo gadania między sobą o materiale więc gwarantuje ci to sporo okazji do niezobowiązujących rozmów w grupie. Musisz się przełamać, zdac sobie sprawę że raz czy dwa się gdzieś skompromitujesz i że to
  • Odpowiedz