Wpis z mikrobloga

Pani deweloper: nie negocjuj ceny przez telefon jeszcze przed oglądaniem mieszkania, bo to nie jest poważne! Masz najpierw przyjść oglądać, bo tak sobie życzę.

A co, gdy deweloper negocjuje cenę przez telefon przed oglądaniem? JEST NIEMORALNY - ma zawyżone ceny, dlatego daje rabaty przez telefon!

https://x.com/Jan_co_pyta/status/1916501083351851186

#nieruchomosci
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jankowalski715: nic głupiego nie powiedziała, jak możesz negocjować cenę jak czegoś nie widziałeś. Często jest tak że to co na obrazku jest ładne, a w rzeczywistości (bardzo często) jest słabe. Po co więc negocjować cenę, jeśli nie wiadomo czy jesteś tym zainteresowany.
  • Odpowiedz
@json-derollo czyli mówisz, że zamiast kilka min przez telefon preferujesz spotkanie gdzie sprzedający z ofertowej 18500 schodzi na 18k i mówi, że to max a ja wtedy mówię, że max dam 12k? I po takim spotkaniu i straconym czasie obie strony są zadowolone bo doszło do spotkania? ( ͡º ͜ʖ͡º) Poza tym co jest do oglądania w pustym mieszkaniu w stanie deweloperskim? Tylko mogę sobie popatrzeć
  • Odpowiedz
@maryjuszpitagoras: jak ktoś ma ofertową 18k a chce 12k to nawet nie dzwonię, bo nie ma o czym rozmawiać.

Ze wszystkim tak jest, jak ktoś wystawia auto za 50k, a warte jest 30k to też nie zawracam głowy. Czasami tylko dzwonię i pytam czemu ta cena jest taka wysoka, bo może nie dostrzegam w tym wartości. Normalna rozmowa, bez emocji.
  • Odpowiedz
jak ktoś ma ofertową 18k a chce 12k to nawet nie dzwonię,

@json-derollo: a skąd się dowiesz czy ofertowa jest 18k czy 12k jak połowa ofert nawet po zadzwonieniu nie chce dać informacji przez telefon ile to naprawdę kosztuje bez spotkania się?
  • Odpowiedz
@acpiorundc: niektóre lokale mają cenę i na tej podstawie już wiesz czy ktoś chce 9k za metr czy 18k za metr. Jak dobrze zagadasz to podadzą Ci cenę przez telefon.

Wystarczy powiedzieć że masz ograniczony budżet i nie wiesz czy warto rozważać. W 8/10 przypadków to działa. Czasem oddzwaniają jak nie podadzą od razu.

Ja w ramach rozrywki i praktyki sobie z nimi dyskutuję. Ważne tylko żeby starter mieć zawsze
  • Odpowiedz