@mirko_anonim: Weź sobie trenera tak żeby na ciebie obiektywnie spojrzał i przypilnował okresu masowego. Randomy z neta ci tutaj nie wyczarują odpowiedzi co jest nie tak, ale na moje spokojnie masz do dołożenia jeszcze z ~7kg mięcha.
Nie pokazałeś nóg, do wyliczania orientacyjnego maksymalnego potencjału używa się jeszcze obwodu kostki.
@mirko_anonim: Przestań forsować trójbój i skup się stricte na hipertrofii - praca do upadku, izolacje, akcesoria, progresja, etc. Minimalny (TDEE*1,1) surplus w DT, zero w DNT - nie zalejesz się aż tak jak na świniomasie. Pracuj na wielostawach i w nich progresuj, ale nie compoundach tylko trzymaj się zasady trzech - nie więcej niż trzy stawy i grupy mięśniowe, trzy punkty podporu. Przede wszystkim priorytet na najszersze, część obojczykową klatki,
@re5ublimacja: Co do podaży kalorii. Z zasady zgadzam się z tym. Większość ludzi nawet doświadczonych przecenia swoje zapotrzebowanie na masie i stąd potem muszą długo/dużo redukować. Nadwyżka jaka jest wymagana nie ważne czy na dopingu czy naturalnie bo tutaj po prostu nie szybkość wzrostu odróżnia a długość, jest symboliczna rzędu 200-300kcal max. Z tym że i to jest niestety smutne, że z racji tego że ciężko jest oszacować czy faktycznie
Nadwyżka jaka jest wymagana nie ważne czy na dopingu czy naturalnie bo tutaj po prostu nie szybkość wzrostu odróżnia a długość
@Inozythol: Wpychanie żarcia ma sens tylko wtedy, jak bierzesz w stacku kombinację GH z insuliną z racji zwiększania biodostępności i przyswajalności makroskładników. W innym wypadku jest to nonsens.
@mirko_anonim: No jak startujesz masę z założeniem, że musisz przytyć tyle i tyle to nie dziwne , że się zalewasz. Wbijasz na lekko nadwyżkę, minimalną wręcz i lecisz z progresem długofalowo
Ćwiczę ok 7-9lat
Jak zacząłem ważyłem ok 65kg. W wieku 16-17 lat.
Tu zdjęcie
https://media.discordapp.net/attachments/737658472438562936/1234132610909732954/image.png?ex=680e2f8f&is=680cde0f&hm=290f90ea51dbdc2cca71e2a8873342165f65283825cc89876dc8aa69647cba52&=&width=732&height=424
ogólnie zawsze 85-95 kg
W 2018 dwa lata przerwy i ok 127kg
Udało mi się schudnąć do 81 w rok
186 cm wzrostu
Siła
130 bp
185mc
Sq nie wiele mniej
Wycisk stojąc 80-85
masa nie idzie ew zalewam się odrazu
Robilem już powolna masę ok 1kg na msc
oraz świńska masę ok 3-5kg na msc
Nadgarstek ok 16.5cm
Więc może kosxiec mały?
Bic 36cm
Może taka budowę mam?
Suple tylko kreatyna
Ćwiczę 3 x tyg Jeff nipard pushpull
#mikrokoksy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
Nie pokazałeś nóg, do wyliczania orientacyjnego maksymalnego potencjału używa się jeszcze obwodu kostki.
Co mówicie
Na masę? Ile przytyć?
Ogólnie pewnie się zaleje bo po tylu latach
@Inozythol: Wpychanie żarcia ma sens tylko wtedy, jak bierzesz w stacku kombinację GH z insuliną z racji zwiększania biodostępności i przyswajalności makroskładników. W innym wypadku jest to nonsens.