Wpis z mikrobloga

• 164
@Clermont: Każdy może "zamknąć ruch" jak to zgłosi, nie ważne czy chce grupowo pospacerować z krzyżem czy pomachać dildosem. A najbardziej to blokują ci co na raz o 17 każdy własnym samochodem chcą ruszyć z pracy do domu, codziennie pół miasta zablokwane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@dran2 Różnica jest taka, że między maszerującymi z krzyżem lub dildosem mogę sobie swobodnie przejść i pójść w swoją stronę, a jak jadą rolkarze, nie mogę wejść do mojego domu znajdującego się 50 metrów ode mnie, po drugiej stronie ulicy.
  • Odpowiedz
  • 5
bandy przygłupów

@Clermont:
Ciekawe jaki tok rozumowania doprowadził wykl0pka do konkluzji, że całkiem spory tłum ludzi na rolkach, chcących razem robić swoje rzeczy na mieście to przygłupy.

Jaka grupa osób w takim razie jest godna, żeby dla niej zamknąć ruch, przygłupie?
Poza takimi szlachetnymi oczywistościami jak jakiś spęd z biało czerwonymi chorągiewkami, czy inny kościelny?
  • Odpowiedz
  • 6
@haabero: No zesrałem się, bo nie widzę racjonalnego powodu, dla którego rolkarze mają nabijać sobie kilometry i robić akcje promocyjne nie w jakiś mniej inwazyjny sposób, w mniej zaludnionym miejscu, na jednym wyłączonym z ruchu pasie obwodnicy, tylko akurat w centrum dwumilionowego miasta, odcinając osiedle 15-piętrowych bloków od przystanku tramwajowego.
  • Odpowiedz
  • 4
chcących razem robić swoje rzeczy na mieście to przygłupy.

@ab669: Następnym razem jak będę chciał ze znajomymi pograć w siatkówkę, to zgłoszę miastu, że zamierzam rozstawić słupki i siatkę na środku Marszałkowskiej
  • Odpowiedz
Ktoś potrafi objaśnić, jaka myśl stoi za tym, żeby zamykać ruch w stolicy kraju dla bandy przygłupów, która akurat w centrum miasta chce sobie pojeździć na rolkach?

@Clermont: Stoi za tym taka sama myśl, co za zamykanie ruchu z powodu:
- marszu niepodległości
- parady równości
-
  • Odpowiedz
@Clermont:

na jednym wyłączonym z ruchu pasie obwodnicy

ło panie to by dopiero carmageddon był xdd pomijajac ze nikt normalny nie wpadnie na jazde na rolkach po obwodnicy nawet czesciowo wylaczonej z ruchu - no poza jednym wykopkiem xd
mówisz o tym jakby to było zamkniecie cos jak na maraton gdzie faktycznie ulice sa zamykane na pare godzin a to w rzeczywistości jest kwestia parunastu minut na każdym z odcinków
  • Odpowiedz
  • 2
@Kuklak W żadnym z tych marszów nigdy nie brałem udziału i pewnie parę razy uprzykrzyły mi życie, ale wyżej napisałem, jaka jest różnica. Marsz/manifestacja blokuje ruch pojazdów, ale pieszy może się przemieścić. Przez chmarę pędzących rolkarzy nie może się przedostać nawet pieszy.
  • Odpowiedz
W żadnym z tych marszów nigdy nie brałem udziału i pewnie parę razy uprzykrzyły mi życie, ale wyżej napisałem, jaka jest różnica. Marsz/manifestacja blokuje ruch pojazdów, ale pieszy może się przemieścić. Przez chmarę pędzących rolkarzy nie może się przedostać nawet pieszy.

@Clermont: Nieprawda. Jak był Marsz Niepodległości to przejście na drugą stronę ulicy zajęło mi godzinę. Dookoła stały barierki, jak już wszedłem w marsz, to się przedzierałem na drugą stronę,
  • Odpowiedz
@Clermont: wczoraj to samo w Gdynia tylko że biegacze. Nie można na chatę o 22 wrócić bo downy zablokowały centrum miasta. W---------c wieśniaki blokujcie se swoje dzielnice albo won do lasu.
  • Odpowiedz