Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aurielle mnie ramię bolało po krztuścu, po rsv nic. Ale polecam polować na szczepionkę rsv wcześniej bo schodzi jak ciepłe bułeczki. Recepta od lekarza POZ na 50% i kod C :)
Krztusiec przez sanepid - co dla mnie dziwne że nie ujednolicili szczepień xd
Słabe niestety jest to że POZ nie ogarniał procedur i musiałam im mówić co mają robić bo ciężarne nie szczepią się () Jak
  • Odpowiedz
  • 0
@Emulsja: właśnie też mnie ramię pobolewa ale to niska cena ;) Właśnie mam taką receptę i się zastanawiałam czy jest dobrze wystawiona! Bo chyba powinna wejść za 0zl. Dobrze, że mi mówisz bo lekarz powiedział żeby wykupić w dzień szczepienia a wtedy mogę już nie znaleźć jak tak szybko schodzi, także dzięki!
Mam nadzieję, że któraś z dziewczyn w ciąży, jeśli nie wiedzą zobaczy ten wpis i się dowie, że
  • Odpowiedz
  • 3
@NieBendePrasowac: Lekarz mi mówił szczepiąc się w ciąży przekazuje się przeciwciała wytworzone od razu dziecku i jest chronione do czasu aż samo będzie mogło otrzymać szczepionkę. Także warto, bo czytam na forach matkowych, że noworodki i niemowlęta bardzo ciężko przechodzą te dwie choroby i kilka tygodni spędzają w szpitalu.. Rekomendowali też grypę, ale tej nie brałam.
  • Odpowiedz