Wpis z mikrobloga

Ale fikołek typa z młodzieżówki Konfederacji. Państwo musi unikać stymulowania popytu na rynku mieszkaniowym, dlatego
Mentzen proponuje ulgę odsetkową!

Dlaczego? Bo to "minimum przyzwoitości od państwa (...) od pieniędzy, które płacimy na kredyt państwo nie powinno popierać podatku, bo to jest niegodziwe".

Ta ulga to jeszcze większa głupota niż dopłaty. Nie dość, że zastymuluje popyt jak dopłaty, to jeszcze będzie redystrybucją od biednych do bogatych - z ulgi będą mogli skorzystać Ci, których stać na kredyt. Najbardziej Ci, których stać na jak największy kredyt - czyli najlepiej zarabiający. Ludzie będą brali kredyty pod korek zdolności, bo za odsetki zapłaci budżet państwa. Biedni w ogóle nie skorzystają, bo ich nie stać na kredyt.

https://x.com/Jan_co_pyta/status/1916211879569199616

#nieruchomosci #kanalzero #polityka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jankowalski715: Konfa ma doświadczenie w lobbowaniu - papierochy, futra, ruskie bile pewnie jak dojdą do władzy z PISEM to przejmą lobby deweloperskie, tytoniowe i jeszcze jakieś bo futrzarskie już mają xD Brak mieszkań ? Ich będzie stać na kolejne mieszkanie a elektorat ? Mariuszki mogą wyjechać do Homolandii na wiatraki albo do UK na zmywak albo gniazdować w blokowiskach. Vifony jeszcze młode dorosną w ich mniemaniu. Jeśli moje pokolenie wielbiło
  • Odpowiedz
@GomiGomi: ale jaki będzie płacz o oszukane wybory ( ͡° ͜ʖ ͡°) niemożliwe ze dohtór nie wszedł do 2 tury przeciez, tyle osób było na spotkaniach w p-------------h mniejszych
  • Odpowiedz
@puffpuff możliwe; ja trochę znam środowisko Braunistów i tam jest przekonanie, że będzie bardzo wysoki wynik; jak mówię, że mogę się założyć o wynik poniżej 4% to twierdzą, że zmanipulowali mną sondażami
  • Odpowiedz