Aktywne Wpisy

kluha666 +198
Właśnie oficjalnie, przed chwilą ukończyłem Assassin's Creed Origins. Może wrócę do gry, za kilka miesięcy, żeby ukończyć DLC. To pierwsza gra jaką ukończyłem od kiedy choruję na #schizofrenia czyli od 5 lat (!). Dla przeciętnego człowieka, to żaden wyczyn, dla mnie jest to ogromne wyzwanie. Cieszę się, że mu podołałem.
#gry #chwalesie
#gry #chwalesie

źródło: 1000009964
Pobierz
Mistymay +10
Ja wynajmuję 19,7m^2, ale priorytetem była dla mnie lokalizacja, a ta jest idealna bo mam mniej niż 200 metrów do stacji metra, gdzie są dwie ważne linie metra i bardzo dużo ważnych dla mnie miejsc dostępnych łatwo nawet pieszo. Na zdjęciu widok z mojej ulicy.
#tokio #japonia
źródło: e1064e57-a723-4805-9d14-c89cf05e0039
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@MG78: I ile za to płacisz?
Japonia była przez lata bardzo hermetyczna, ale zmiany demograficzne wymusiły (a w zasadzie wymuszają cały czas) na niej otworzenie się na imigrantów. Dziś w Japonii dziennie umiera 4 tysiące osób, 2 tysiące osób się rodzi i przyjeżdża około 400 imigrantów.
Dodatkowo niedługo rocznie zagranicznych turystów będzie tu tyle ile dawniej było przez dekadę (w latach 2000-2009 Japonię odwiedziło 62 mln ludzi zza granicy,
U nich jest ten plus, że można łatwo sprawdzić dostępność poszczególnych mieszkań w poszczególnych dniach. Tzn jak chcesz wprowadzić się np. 5 września i mieszkać do 30 października to możesz online sprawdzić czy dane mieszkanie jest dostępne bez konieczności dzwonienia (co w przypadku innych firm często jest konieczne).
A z tymi cenami w Japonii to ogólnie bajka, sprawdzaliśmy kilka miejsc to jest naprawdę super.
Asakusa to sąsiednia dzielnica, napisz do mnie na priv