Wpis z mikrobloga

Od jakiegoś czasu biorę leki na narkolepsję i ADHD (zdiagnozowane jakiś rok temu, diagnozowano mnie już jako dziecko ale "dziewczynki nie mają adhd" więc odpuszczono).

Skończyły się drzemki w ciągu dnia i nagłe napady snu, zyskałam dziennie około 4-5h.
Jestem o wiele bardziej skupiona na czynnościach, wykonuję je do końca starannie. Jak wcześniej było 15 min pracy 15 min przerwy, to teraz jest 30-40 min pracy i 10 min przerwy. Bardziej składnie mówię też na lekcjach z dzieciakami (jestem trenerką programowania).

I teraz nie wiem co robić przez tyle czasu w ciągu dnia xD
Dosłownie jest już prawie 14:30, a ja czuję jakby minęły już dwa dni (jak wcześniej gdy tyle spałam w ciągu dnia). Od 9 robię lekcje, w przerwach posprzątałam na błysk łazienkę i podłogi, poskładałam pranie i nastawiłam nowe, kończę zadanie rekrutacyjne. Dosłownie motorek w tyłku, a tu dopiero 14 ()

Tak o wyżalić się chciałam, nwm.
3x20mg medikinet cr, 100mg actimodan, 450mg egzysta (w ciągu całego dnia), 20mg arketis.

#zalesie #psychologia #psychiatria
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@luz_arbuz98 @Jerzy_Kudelski @BrightBeamBuddha pierw jest szok i niedowierzanie, a potem człowiek się przyzwyczaja ( ͡º ͜ʖ͡º) otwierasz oczy, wrzucasz metylo I resztę leków i tak mija życie. Po ponad roku bycia na metylo już nawet tego nie rejestruje. Wstaje, biorę leki i wracam do życia. Nawet nocny p--------k w głowie, gdy atenza przestaje działać jakoś mi już nie przeszkadza
  • Odpowiedz
  • 1
@userinshade @BrightBeamBuddha Przez to że biorę max dawkę medikinetu plus cisnę actimodan stricte pod narkolepsję to psychiatra zaproponował jakiś metylo nowej generacji "Atenza" (którego za cholerę nigdzie nie mogę dostać, nawet w aptece mają mój numer aby zadzwonić jak chociaż na magazynie się pojawi aby zamówić).
Ale wtedy muszę na zero z medi i testowo zacząć brać ten nowy zobaczyć jak działa. Ja bardzo chętnie, jednak boję się co ze
  • Odpowiedz
  • 1
@BrightBeamBuddha: bardzo latwo, w ziko to w ogole juz na zapas co 2-3 miesiace uzupelniaja 9 opakowan po 30 tabsow pode mnie xD
Jedyne co to chyba problem jest z tym opakowaniem na 100 tabsow czy tam iles. Z tym widzialam ze lipa w ktomalek, ale tak to 20mg cr i 10mg cr nie bylo problemu ani razu.
  • Odpowiedz