Wpis z mikrobloga

  • 66
Szynkę 12 godzin wcześniej natarłam solą, pieprzem, mieszanką z cynamonem, kardamonem, czosnkiem i papryką. Dodałam suszony czosnek i tymianek, zawinęłam je w te sreberka, wsadziłam do naczynia i piekłam 3,5 godziny w 140 stopniach. Dobra i soczysta wyszła.
arinkao - Szynkę 12 godzin wcześniej natarłam solą, pieprzem, mieszanką z cynamonem, ...

źródło: 20250425_002254

Pobierz
  • Odpowiedz
@arinkao: dalej podajesz pomidory że skórą... szkoda, natomiast danie wygląda apetycznie ;) ale pomidorow bym nie ruszył. Zrobiłbym sobie nowe i obrał ze skóry.
  • Odpowiedz
  • 2
@r5678: Zjadam tą skórkę normalnie. Skórka pomidora zawiera błonnik, który wspomaga trawienie i reguluje poziom cukru we krwi. Zawiera również antyoksydanty, takie jak likopen, które chronią komórki przed uszkodzeniami.
  • Odpowiedz