Wpis z mikrobloga

Też tak macie, że liczy się dla Was tylko rodzina, ewentualnie założenie jej? Mam gdzieś swoje pieniądze potrafię oddać całą wypłatę praktycznie swojej żonie, żeby była szczęśliwa oraz wszystko poświęcić dziecku, wraz z czasem. Nie potrzeba mi w sumie nic bo to dla mnie jest szczęście. Wracać do domu i widzieć uśmiech rodziny. Sam nie mam żadnych konsol, komputera, ani w sumie nic takiego materialnego. Wolę zapewnić coś im, i obdarowywać. Sprawia mi to szczęście. #dzieci #zwiazki #rozowepaski #kiciochpyta
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HoroLive może nie tak w 100%, bo lubię pierdoły sobie kupować czy tam uprawiać sport, ale rodzina to absolutny priorytet i jedyne źródło szczęścia. Dzieci są dla mnie absolutnym błogosławieństwem i najlepszym, co mnie w życiu spotkało (i wiara, ale to się nie kłóci, a dopełnia).
  • Odpowiedz
@HoroLive: no i przez takich jak ty w tym państwie nic się nie zmieni i tak będziemy żyć w tym cuckoldstanie. Faceci powinni w końcu patrzeć na swoje dobro i przestać myśleć fiutem, a nie tyrać na system i zmanierowane witaminki.
  • Odpowiedz
@lobuz_: chyba nie do końca. Dla dzieci ważne są wzorce, a nie może być taki wzorzec, że jeden rodzic poświęca wszystko na rzecz innych, bo dzieciak szybko to podłapie i może potem uważać, że tak funkcjonuje świat, że trzeba wykorzystywać innych
  • Odpowiedz
@HoroLive Już mi przeszło to uczucie. Powoli dobijam do wieku, w którym założenie rodziny będzie bardzo trudne, o ile nie niemożliwe.

Pracuję nad własnym rozwojem, szukam nowych szans. Partnerka, czy później rodzina będą miłym dodatkiem, ale nie są już dla mnie celem samym w sobie.
  • Odpowiedz
Też tak macie, że liczy się dla Was tylko rodzina, ewentualnie założenie jej?

@HoroLive: też tak mam i znam wielu, co też tak mają.
Rodzina to jedyna sensowna inwestycja dla kogoś, kto nie jest z pochodzenia synem swojego ojca, jeszcze siedzącego blisko pniaka na drzewie genealogicznym o jakimś silnym nazwisku.
Wszystko inne to wywalanie owoców pracy do korporacji.
  • Odpowiedz
@centerario Gosciu ma rodzine ktora jest dla niego wszystkim, no faktycznie cuckold XD wy juz macie ostro n------e.
fajna rodzina to najlepsze co mozna w zyciu miec i jesli ktos faktycznie taką ma, to ja nie widzę żadnego problemu, a nawet rouzmiem postawe
I jest roznica miedzy tym, a sprzedaniem sie za kawalek cipy
  • Odpowiedz
@crystalmethh: a pozniej bd płacz jak będzie zdrada i rozwód. Zawsze trzeba patrzeć w 1 kolejności na siebie jak to robią kobiety i nigdy nie stawiać wszystkiego na jedną kartę. Już wielu się o tym przekonało i życie za swoje witaminki by oddali albo jak w klasyce rękę.
  • Odpowiedz
@HoroLive: nie, nie umiem sobie wyobrazić posiadania rodziny i wzięcia za kogoś odpowiedzialności. Wolę swoje życie pozbawione odpowiedzialności gdzie mogę wszystko zmienić z dnia na dzień i nie muszę się z nikim liczyć
  • Odpowiedz
@HoroLive jesteś poprostu dobrym człowiekiem i ojcem właśnie takim jaki powinien być dla dzieci , i nie to nic złego
Myślę że świat byłby lepszy gdyby chociaż połowa facetoe miała takie podejście do rodziny
  • Odpowiedz
Też tak macie, że liczy się dla Was tylko rodzina, ewentualnie założenie jej?

@HoroLive: tak, rodzina jest bardzo ważna. Sam mam w głowie taki tradycyjny model rodziny i to coś do czego w przyszłości będę dążył.

Ale źle robisz. Nie możesz tracić siebie będąc z kimś. Trzeba mieć swoje zainteresowania, swoje zajawki, czas dla siebie. To jest właśnie normalne i zdrowe. Jakby nie zapominaj że jesteś też partnerem swojej żony.
  • Odpowiedz
a pozniej bd płacz jak będzie zdrada i rozwód. Zawsze trzeba patrzeć w 1 kolejności na siebie jak to robią kobiety

@centerario: Ależ redpill się wylewa, a skąd wiesz że będzie ta zdrada i rozwód? nie każdy jest takim przegrywem, ja podobnie jak autor mam tego wątku mam podobne podejście do życia. 17 lat w sierpniu będzie po ślubie, dzieciom i żonie niczego nie brakuje. Patrząc tylko na siebie, nigdy
  • Odpowiedz