Wpis z mikrobloga

@xamoxx: Joe Biden jest katolikiem (praktykującym) a to dla polskiej prawicy Trump (rozwodnik, kłamca, nie wierzący w nic oprócz własną nieomylność) jest idolem.
  • Odpowiedz
Ehh wujku Joe, to ty powinieneś tam dzisiaj siedzieć w pierwszym rzędzie. Świat byłby dzisiaj lepszym miejscem

@xamoxx: XD

Biden, najlepszy przyjaciel Putina. Autor kropelkowej pomocy dla Ukrainy. Trzymający się polityki Ukraina nie może wygrać, Rosja nie może przegrać. Nałożył liczne bany na Ukrainę, na Rosję nie.
  • Odpowiedz
a co zrobił Trump ( ͡º ͜ʖ͡º)

@fraciu: No właśnie, i sobie przypomnij, jaka była narracja. Potem Biden sam uniewinnił synusia, plus prewencyjnie uniewinnił kilku innych członków rodziny i obcych ludzi.

nie dziwi mu się skoro
  • Odpowiedz
@Szinako no ale co związku z tym? Też uważam że źle postąpił chodź myślę że wiem czemu. Do tego jego oskarżenia były śmieszne, jakaś tam b--ń i cos z podatkami.

A kogo uniewinnił Trump? Ludzi atakujących Kapitol, założycie silk Roda, potem jakaś babę co se kasę rządowa przytuliła.

Zresztą w sumie co za różnica xD nie będę się w necie o to klucil. Ocenimy prezydenturę Trumpa za trzy lata. Może tam
  • Odpowiedz
no ale co związku z tym?

@fraciu: Sam nie wiem, ja tylko wyśmiałem typa który pisał, że Biden to praktykujący katolik, a Trump to niewierzący kłamca.

Do tego jego oskarżenia były śmieszne, jakaś tam b--ń i cos z podatkami

@fraciu: Nie takie śmieszne, bo kłamał w podaniu o zezwolenie na b--ń, a więc popełnił przestępstwo federalne plus podatki. A łącznie mu groziło 17 lat.
  • Odpowiedz
@xamoxx: Wujek Joe już szykuje kolczugę i szuka na Allegro konia bojowego. Jak tylko nowy papież pobłogosławi, to ruszamy! Pierwsza krucjata z hot-dogiem w jednej ręce i konstytucją w drugiej!
  • Odpowiedz
@Szinako: idioci nawet nie wiedzą że synek bidena był umoczony w lewe biznesy na Ukrainie. Tatuś musiał grozić odebraniem środków Ukrainie jeżeli dochodzenia prokuratorskie nie zostaną anulowane. Anulowali i prokuratora zwolnili, parę lat później mamy wojnę, przecież to jest tak oczywiste.
  • Odpowiedz
Polska bezpieczniejsza

@xamoxx: Ale lewactwo żyje w urojeniach xDDDD Joe to jedyny powód dlaczego Rosja nie została r-------a w pierwszym roku wojny kiedy Ukraincy mieli inicjatywe i Ruscy byli w odwrocie. Zamiast tego głodził sprzętowo Ukraine i zabraniał im używać rakiet przez co Ruscy odzyskali inicajtywe.

Jak była kontrofensywa na Charkowczyźnie to USA zabraniała Ukraińcom jej kontynuować bo Rosja postraszyła atomem
  • Odpowiedz
  • 2
@KochanekAdmina Ale przyznasz, że jest różnica między umiarkowanym wspieraniem Ukrainy w obawie przed eskalacją w postaci konfliktu atomowego (przy równoczesnym zapewnianiu integralności terytorialnej państw NATO) a odcięciem Ukrainy od dostaw broni, wsparcia wywiadowczego i spełnianiem wszystkich roszczeń Putina bez otrzymywania od niego nic w zamian poza laurką( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xamoxx: póki co te spełnianie Ruskich roszczeń tylko w waszych urojeniach, tak to jest jak się czyta nagłówki w CNN i buduje na tym opinie xD Póki co na tą chwile Ukraina się broni głównie Amerykańskim sprzętem, a od kiedy Trump doszedł do władzy to front prawie się nie przesunął, kiedy za Joe Ukraina dostawała regularny w------l przez ostatni rok
  • Odpowiedz
  • 0
@KochanekAdmina Czyli nie zauważasz, że stagnacja na froncie pod koniec kadencji Bidena była związana z blokowaniem pomocy Ukrainie przez Republikanów w parlamencie ani faktu, że Ukraina trzyma front przez pierwszy rok kadencji Trumpa dzięki dostawom dostarczonym za Bidena, a które Trump wstrzymał. Zarzucasz komuś urojenia a swoją ocenę sytuacji opierasz na korelacji czasowej kadencji prezydenta z sytuacją na froncie, nie biorąc pod uwagę kontekstów. Ale tak to jest jak się ogląda
  • Odpowiedz