Mirki jeździł tu ktoś może nissanem Almerą? Muszę ogarnąć sobie jakieś autko na dojazdy do pracy i ogólnie żeby polatać to tu to tam. Znalazłem całkiem ładnego dość tanio nie widać żeby był pognity itd. Jedynie klima do roboty bo chyba chłodnica nie szczelna. 1.5 benzyna 90 km z 2000 roku. Garażowany i ogólnie widać że ktoś dbał o to. Po drodze mam jeszcze Seata Ibizę 3 z 1.4 85km Też ładna i też nawet fajna ale cena trochę większa. Pytałem znajomych mechaników to bardziej almere polecali niż Seata. #samochody #motoryzacja
@maku_21: kup skode fabie 2 Czesci kosztuja grosze, wszystko jest wszędzie dostępne za grosze. Silniki sa po 1500 zl a woz kupisz nawet i za 6 tys i polatasz nim kilka lat
@maku_21: dlatego jest tanie ale jest dobre. Olej wygląd. Almera nie jest ladniejsza. Fabia ma dobre blachy, sprawdz tylko progi przy przednich błotnikach. Jestes młody i musisz miec tani w serwisie woz ktory kilka lat pojezdzi i nie narazi ciebie na żadne koszty. Czesci dostaniesz wszędzie za grosze.
@maku_21: to ja bym się w takie autko raczej nie pakował. Za duży przebieg raczej. Nie znasz też stanu podwozia, a może być różnie. @stara_biauka_ dobrze radzi. Kupuje się tanie auto, które można tanio naprawić. Najlepiej mały przebieg i pierwszy właściciel w Polsce
@maku_21: jak wyżej. Napisałeś jaki silnik i ile ma koni, a nie napisałeś, ile ma przebiegu, co też mi pokazuje, że nie masz doświadczenia (nie krytykuję), więc kupujesz bardziej emocjami niż faktami. W takiej sytuacji warto poszukać kogoś, kto będzie z Tobą podczas kupna auta, bo na bank wpakujesz się na minę
@incelowski nie żeby coś ale to stare auta i wydaje mi się że w takiej przebieg akurat jest mało ważny. Jakbym miał patrzeć tylko na przebieg auta to bym 80% ogłoszeń z automatu musiał odrzucić
wydaje mi się że w takiej przebieg akurat jest mało ważny.
@maku_21: jest kluczowy xD Przebieg jest często ważniejszy niż rocznik. Wolałbym kupić auto tej samej klasy z przebiegiem 100k, ale powiedzmy z 95 roku, niż z 300k, ale z 2010 xD Jak pisałem wyżej. Udanych zakupów. Jak wpakujesz się na minę, to się nauczysz i kolejne auto kupisz z kimś, kto ogarnia temat
@incelowski no dobra i co ci mówi ten przebieg? Wolałabyś kupić auto z przebiegiem 100k ale widać że ktoś miał wywalone w auto i nie dbał niż auto z 300k przebiegiem ale ktoś traktował jak skarb narodowy?
@maku_21: fakt, że ktoś nabił 300k raczej świadczy, że właśnie nie dbał o auto tylko nabijał nim kilometry. Przebieg zasadniczo to data ważności auta. Jeśli ktoś przez wiele lat nabił tylko 100k to jest większa szansa, że o auto dbał. Ostatnio kupiłem właśnie takiego gruza. Gość kupił auto w salonie w latach 90. Sporadycznie jeździł, garażował. Zmarł. Potem auto miał wnuk, który mi je sprzedał. Ok. 2k za nie dałem.
@incelowski no cóż ja zawsze myślałem że auto służy do jazdy a nie trzymania pod kocem żeby jak najmniejszy przebieg zrobić xd. Z całym szacunkiem do ciebie ale uważam że nie masz racji.
@maku_21: masz prawo uważać inaczej. Niemniej zauważ, że nie tylko ja tak twierdzę xD Tak że mogę się nawet założyć, że z takim podejściem wpakujesz się na minę. Widziałem wielu, którzy kupowali emocjami, a nie kierując się faktami. Na tym właśnie żerują handlarze. Ale Twoja kasa, więc nic mi do tego. Dostałeś rady. Co z nimi zrobisz? Twoja sprawa. Udanych zakupów
Po drodze mam jeszcze Seata Ibizę 3 z 1.4 85km
Też ładna i też nawet fajna ale cena trochę większa. Pytałem znajomych mechaników to bardziej almere polecali niż Seata.
#samochody #motoryzacja
Czesci kosztuja grosze, wszystko jest wszędzie dostępne za grosze. Silniki sa po 1500 zl a woz kupisz nawet i za 6 tys i polatasz nim kilka lat
@maku_21: jest kluczowy xD Przebieg jest często ważniejszy niż rocznik. Wolałbym kupić auto tej samej klasy z przebiegiem 100k, ale powiedzmy z 95 roku, niż z 300k, ale z 2010 xD Jak pisałem wyżej. Udanych zakupów. Jak wpakujesz się na minę, to się nauczysz i kolejne auto kupisz z kimś, kto ogarnia temat
"80% ogłoszeń z automatu musiał odrzucić"