Wpis z mikrobloga

Takie szybkie pytanko, jakiego maca używanego opłaca się najbardziej kupić? MacBook air m2 8/256 za 2k z nie zużyta bateria będzie git?

Potrzebuje czegoś co ma fajny ekran i dobra baterie jako przenośny sprzęt (pdf, notatki, nauka, czasami Adobe, ale niekoniecznie bo mam mocny stacjonarny do pracy), myślałem o iPadzie, ale na macu zrobię więcej rzeczy.

#macbook
#apple
#macbookair
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@G123: Nawet m1 wystarczy do tych wymagań i powinien dzisiaj kosztować około te 2k nowy.
Tylko z cenami coś się powaliło po wyjściu M4. Dzisiaj M4 z 16 ramu kosztuje 5k, a przykładowo w euro.pl, wszystkie poprzednie modele zrównało do o dziwo też 5k...
  • Odpowiedz
@G123: Używane MacBooki z M2 chodzą po 3 - 3,5 k PLN. Jeśli tego za 2k masz z pewnego źródła to bym brał. Jak niepewne to nie koniecznie. Nie opłaca się dawać 3,5 k za używany skoro za 5k można mieć nowy m4 16 GB, który posłuży przynajmniej 5 lat, jak nie więcej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@HWD-5 masz rację, dlatego szukam tego słabszego najtaniej bo jednak typowo do pracy i tak muszę siedzieć na stacjonarnym
MacBook z olx u mnie w mieście wiec chyba wezmę 😅
  • Odpowiedz
@G123: To już sam musisz ocenić.
Osobiście pewnych rzeczy nie kupuję używanych. Jak kwoty są w tysiącach, to wolę dopłacić trochę do nówki i mieć prawo do rękojmi u sprzedawcy.
  • Odpowiedz
Dzisiaj M4 z 16 ramu kosztuje 5k, a przykładowo w euro.pl, wszystkie poprzednie modele zrównało do o dziwo też 5k...

@Sotha: tępu uje nie chcą z cen schodzić tylko gnębią p0lacka

@G123: ja bym celował z m2 bo może będzie łatwiej odsprzedać, no i fajnej wygląda ekran
ale za tą cenę m1 nie będzie konkurencji
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@interpenetrate: jednak cebula wygrała i wziąłem m1, ale w sumie wygląda jak nowy, bateria z 7h na ekranie i jeszcze mam 40%, jestem w szoku jaki spoko to jest sprzęt :D
  • Odpowiedz