Aktywne Wpisy

gaga-jaga +426

jarzynka +664
#finanse #polska 9 maja 2025 roku Sejm przyjął ustawę zakładającą podniesienie kwoty zasiłku pogrzebowego do 7 tys. zł (obecnie 4000).
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
Potrzebuje czegoś co ma fajny ekran i dobra baterie jako przenośny sprzęt (pdf, notatki, nauka, czasami Adobe, ale niekoniecznie bo mam mocny stacjonarny do pracy), myślałem o iPadzie, ale na macu zrobię więcej rzeczy.
#macbook
#apple
#macbookair
Tylko z cenami coś się powaliło po wyjściu M4. Dzisiaj M4 z 16 ramu kosztuje 5k, a przykładowo w euro.pl, wszystkie poprzednie modele zrównało do o dziwo też 5k...
MacBook z olx u mnie w mieście wiec chyba wezmę 😅
Osobiście pewnych rzeczy nie kupuję używanych. Jak kwoty są w tysiącach, to wolę dopłacić trochę do nówki i mieć prawo do rękojmi u sprzedawcy.
@G123: nope
@Sotha: tępu uje nie chcą z cen schodzić tylko gnębią p0lacka
@G123: ja bym celował z m2 bo może będzie łatwiej odsprzedać, no i fajnej wygląda ekran
ale za tą cenę m1 nie będzie konkurencji