Aktywne Wpisy

Anonim927 +17
Narzekać na p0lki wiadomo. Sam dostałem w dupsko. Alimenty chuje muje. Od 7 miesiecy jestem z szarą myszką. I wiecie co. Ma swoje mankamenty. Nie gotuje raczej choć sprząta i układa mi szafę, chwali moje dania, płacimy za siebie naprzemiennie wedle mozliwości, s--s nieczęsty ale zajebisty ona 38 lvl ja 43. Szczupła, skromna obcych dzieci mi nie przyniosła. Tulimy się nocami jak kociaki. Uwielbiam jej ciepło, jej włosy po sam tyłek i
KooStart +2
#tinder Tinder/badoo to największy syf dla facetów, te aplikacje są tylko stworzone dla chadów 10/10 a obecnie i tak nawet im na tych aplikacjach nie idzie tak łatwo jak 2-3 lata temu. Jak jesteś normalnym gosciem, nawet przystojnym to na tinderze jedynie na co możesz liczyć to laski >6/10 lub grube. Laski tam dostają dziennie z 5+wiadomości w 90% od spermiarzy/przegrywów i popadają w samo zachwyt wiec dobrze wam radzę
Zdarzyło Ci się kupić nowy dysk, który wyglądał jakby już był używany? W tym filmie sprawdzamy zakupiony SSD – ze względu na uszkodzone opakowanie miałem podejrzenie, że mógł to być zwrot. Z pomocą danych SMART zobaczymy, czy rzeczywiście mamy do czynienia z nowym, czy już używanym sprzętem. Przy okazji sprawdzimy też, jaki jest stan obecnego dysku zamontowanego w laptopie.
Dalej przechodzimy do pobrania i przygotowania instalacji Debiana – mojej ulubionej dystrybucji Linuksa. Pokażę, jakie obrazy są dostępne, jak znaleźć odpowiedni wariant oraz jak przygotować bootowalnego pendrive'a z poziomu Windowsa.
Na koniec – szybka wymiana dysku SSD i kilka ujęć z instalacji Debiana.
Zapraszam: (469) SSD z odzysku?! Sprawdzam SMART! | bootowalny pendrive + Debian | część 2
Odwiedź również stronę internetową kanału: IPc - Inżynier Programista
Tag do śledzenia wpisów: #inzynierprogramista
#inzynierprogramista #cad #freecad #inzynieria #mechanika #studbaza #pracbaza #modelowanie3d #modelowanie #projektowanie #ciekawostki #tworczoscwlasna #nauka #hobby #gruparatowaniapoziomu #druk3d #technologia #pcmasterrace #ssd #linux #debian
źródło: v469m
PobierzPozostaje inna kwestia, czy w tego typu sklepach ktoś
@InzynierProgramista: odwrócę to pytanie - czemu, skoro dysk był tak bardzo tani, martwiłeś się czy był po zwrocie czy jednak nowy? No widać nie był jednak tak tani, skoro za równowartość pizzy i 2 piw oczekujesz, mimo wszystko, nowego produktu ( ͡° ͜ʖ ͡°
Cena raczej adekwatna do parametrów dysku i jego pojemności, to jest raptem 256 GB - a i tak tego nie
@InzynierProgramista: oj nie ma miesiąca na wypoku żeby się nie okazało że sieciowy sklep przyciął klienta wysyłając towar pozwrotowy jako nowy. I tutaj dochodzimy do sedna - moja hipoteza, jeśli oczywiście twój dysk jest pozwrotowy, jest taka że jeśli coś było majstrowane w SMART to zrobił to pierwszy klient. W przypadku popularnych modeli to jest prosta
1. Pozostaje mi zatem tylko przypuszczać, że wszystko jest ok, ponieważ skończyły mi się możliwości dalszej weryfikacji.
2. Następnym razem kupić taki dysk, który zapakowany jest w blister wymagający zerwania - tak zapakowany był Kingston, który kupiłem w 2020 r. podczas składania komputera PC - który nadal mi w tym komputerze służy. Nie było żadnej wątpliwości co do jego stanu.