Aktywne Wpisy
xenn123 +76
Wystarczył zdrowy rozsądek, ehh

źródło: 1000009778
Pobierz
Jagoo +89
Już w sobotę będę miała okazję oraz wielki zaszczyt zaprezentować moje dwie największe prace malarskie jakie kiedykolwiek w życiu zrobiłam. Jestem cholernie dumna z siebie. Malowanie UV dekoracji do klubów to zupełnie coś innego niż rysowanie ilustracji na kartce a4. Owszem nie jest to powszechnie znana symetria jeśli chodzi o ten rodzaj prac, ale starałam się też zrobić coś takiego innego. Tak żeby rzucało się w oczy. Docelowo będzie 5 lub 6

źródło: temp_file8051072303868783057
Pobierz
Majówka zbliża się wielkimi krokami, więc pora na przegląd rynku piwa ;)
Przedstawiam listę najpopularniejszych polskich i zagranicznych producentów piwa. Niestety w tej kategorii polskie piwa stanowią bardzo nikłą mniejszość rynku, ale i tak coś dobrego można znaleźć, nawet więcej, niż by się wydawało!
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
W opisach biorę pod uwagę ranking aplikacji Pola, którą polecam! Określa on, czy dana firma ma polski kapitał, produkuje w Polsce, prowadzi ewentualne badania w Polsce oraz czy jest u nas zarejestrowana.
Piwa polskie:
Van pur (Łomża, Brok, Kanclerz, Korona, Karpackie) - wbrew nazwie jest to 100% polska firma, zarejestrowana w Warszawie, z browarami w miejscowościach Jędrzejów, Koszalin, Łomża, Rakszawa i Zabrze.
Browary należące do Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich -
Koźlak, Amber, Miłosław, Fortuna, Komes, Kormoran, Raciborskie, Porter, Spiż, Jubileuszowe, Zodiak
Istnieje również mnóstwo regionalnych i kraftowych polskich browarów, których nie sposób tu wymienić. Z pobliskich ode mnie mogę wymienić na szybko Tenczynek, Trzech Kumpli, Piwojad, Lubicz, ale to dopiero wierzchołek góry lodowej.
Piwa zagraniczne:
Kompania piwowarska (Tyskie, Dębowe, Żubr, Książęce, Wojak, Gingers, Pilsner Urquell, Grolsch, Kozel, Lech, Redd’s) - należy do japońskiego koncernu Asahi
Carlsberg (Okocim, Carlsberg, Bosman, Grimbergen, Kasztelan, Harnaś, Piast, Somersby, Karmi, Książ) - duński koncern Carlsberg
Grupa Żywiec (Żywiec, Brackie, EB, Specjal, Leżajsk, Tatra, Namysłów, Heineken, Królewskie, Strong, Warka, Desperados, Dziki Sad, Braniewo) - należy do holenderskiego Heinekena
Browary Lubelskie (Perła, Lubelskie, Zwierzyniec) - należy do cypryjsko-duńskiego koncernu Royal Unibew
Rynek piwa jest naprawdę szeroki. Piszcie proszę w komentarzach, jakich ważnych marek brakuje.
źródło: temp_file6898235759938719839
Pobierzźródło: temp_file6796396793019609803
PobierzBędziesz nam też teraz dyktował, gdzie mamy tankować? (Orlen jest już cacy?)
źródło: image
Pobierz@T3sla: jak trochę dojrzejesz to w końcu zrozumiesz, że wszystko to polityka. Dzisiaj tankujesz paliwko na Lukoilu bo hehe 10gr taniej a poza tym j---ć politykę a za rok zabije cię b---a sfinansowana z pieniążków które sam zostawiłeś na ruskiej stacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu