Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #heheszki
Ludzkość odkryła potencjał energii nuklearnej, praktycznie natychmiast zostało to użyte militarnie z zadziwiającą skutecznością swojego potencjału oraz demonstracją wręcz absurdalnie wysokiego potencjału destrukcyjnego. Dwa! Dwa relatywnie niewielki ładunki zmieniły bieg historii i wygasiły do końca 2WŚ..... Potem w----------o ponad 2500 eksplozji, z czego niektóre tysiące razy mocniejsze na własnym terytorium. To chyba tyle w temacie, jeśli ktoś się jeszcze zastanawia, dlaczego obcy nie nawiązują z nami kontaktują.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
@Atreyu: @TobiaszSuchy Ale mi nie chodzi o samą enetgię, ta raczej wyniknie samoistnie z rozwoju, bo to raczej kluczowa na pewnym etapie dziedzina, mi raczej vhodzi o to, że poprostu z perspektywy obserwatora zachowaliśmy się jak małpy, którym dano granat, wszelkie bezpośrednie relacje nie z nami nie przyniosą niczego nowego a stają się wbrew przepisom BHP.
  • Odpowiedz
@obk: no ale te wszystkie testy to nie było puszczanie frajerwerków na 4 lipca, tylko testy. Naukowe i wojskowe, służące udoskonalaniu broni. Jeżeli ktoś inny też to odkrył, to też by to testował. A jedyne bojowe użycia czyli Hiroszima i Nagasaki, to wbrew temu co serwują media nie były jakieś gigantyczne b---y.

No i ja dalej myślę że chodzi o Jezusa
Atreyu - @obk: no ale te wszystkie testy to nie było puszczanie frajerwerków na 4 lip...

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-26 034657

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Atreyu: No właśnie, tak się kończy kontakt z nami. Co do testów nuklearnych, to tak, część była naukowo, reszta to pokazówka, podejście zniechęcające do kontaktu z nami czyli odmienność zdania i chciwość katalizująca prymitywne podejście zastraszania przez demonstrację siły zamiast symbiozy prowadzącej do synergii potencjałów znacznie szybciej poszerzając horyzonty i poziom zaawansowania.
  • Odpowiedz