Aktywne Wpisy

Dobry_Gospodarz +238

źródło: temp_file1070530617485163609
Pobierz
CT-5555 +50
gdy ktoś używa słowa "rel" to od razu wiem że ironiczny 14 latek z nosem w smartfoniku
Skopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file1070530617485163609
PobierzWykop.pl
#wybory #nieruchomosci #gownowpis
Ja nie zgadzam sie z wieloma punktami kampanii trzaskowskiego, ale w 2 turze na niego pojde
i to jest własnie idealny
źródło: temp_file2034783065949678919
PobierzCiekawe, że każda próba odmowy udziału w farsie pt. "głosowanie na mniejsze zło" kończy się linczem jak za herezję.
Dlaczego mam głosować na kandydata, z którym się nie zgadzam, tylko dlatego, że "drugi jest gorszy"? Przecież to nie jest prawdziwy wybór, to emocjonalny szantaż ubrany w moralizowanie. W demokracji mamy wybór, a nie obowiązek głosowania na to, co ktoś inny uważa za "mniejsze
ciekawe, ilu jest takich jak ty? Znaczy stawiających ten zadziwiający polityków postulat, że jak się coś wyborcy obieca, wypadałoby choć część dotrzymać.
Ja jako lewicowy wyborca uzależniam swój głos w drugiej turze od tego, który kandydat będzie miał mi więcej do zaoferowania. Jeśli żaden nie będzie miał, to niech s---------ą
@WybuchowyCzajnik @Chlebek_Pyszny
Zgadzam się z wami, że głosowanie na kogoś, z którymi postulatami się nie zgadzamy jest conajmniej dziwne lub bez sensu.
Ale niestety gra toczy się o wysoką stawkę, bo to że nie pójde głosować, to nie jest bez reakcji, ponieważ pośrednio wspieram w tym momencie pis. A nie chcę rządów pisu, i tyle ile ta partia zła wyrządziła i nadal to pokutuje
trzaskowskiego lub nawrockiego, to wybieram trzaskowskiego.
Tu nie ma trzeciej opcji.
Jak to zrobi to wtedy można deklarować że się na trzaskowskiego zagłosuje, teraz na twitterze czy gdzie tam piszesz wszystko ma być uzależnione od tego.
Zrozumiano instrukcje bojowe? To wracać na