Wpis z mikrobloga

Na pewno wezmę udział w pierwszej turze, ale druga już mnie nie obchodzi i mam wrażenie, że wielu moich znajomych ma podobnie. Głosowanie na PiS czy Konferencje jest nam nie po drodze a Trzaskowski siedzący w kieszeni deweloperów wcale nie jest w naszym oczach lepszy. Może za drugim razem jak odwalą kolejnego Komorowskiego zobaczą, że skupianiu się na własnym interesie wcale im nie pomaga w długofalowym utrzymaniu władzy ()
#wybory #nieruchomosci #gownowpis
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chlebek_Pyszny czyli nie idac glosowac na Trzaskowskiego wspierasz pis. Tak wiem, ze to brzmi bardzo debilnie ale niestety taka prawda.

Ja nie zgadzam sie z wieloma punktami kampanii trzaskowskiego, ale w 2 turze na niego pojde
  • Odpowiedz
@Chlebek_Pyszny: wszystkie instytucje państwowe r-------e tak że do dziś się leczą, przestępcy ci plują na mordę w tv, Polska na albo poza marginesem Europy, ale wielki patriota nie zagłosuje bo JEGO interes nie będzie najważniejszy. Tfu na ciebie
  • Odpowiedz
@Volantie: @JanTrajbal2 @hansschrodinger @pacjent_0 @Harven

Ciekawe, że każda próba odmowy udziału w farsie pt. "głosowanie na mniejsze zło" kończy się linczem jak za herezję.
Dlaczego mam głosować na kandydata, z którym się nie zgadzam, tylko dlatego, że "drugi jest gorszy"? Przecież to nie jest prawdziwy wybór, to emocjonalny szantaż ubrany w moralizowanie. W demokracji mamy wybór, a nie obowiązek głosowania na to, co ktoś inny uważa za "mniejsze
  • Odpowiedz
@Chlebek_Pyszny: Głosowałem na koalicję w ostatnich wyborach, okazuje się, że dalej plują mi w mordę

ciekawe, ilu jest takich jak ty? Znaczy stawiających ten zadziwiający polityków postulat, że jak się coś wyborcy obieca, wypadałoby choć część dotrzymać.
  • Odpowiedz
@Volantie: to czemu od razu nie zagłosujesz w pierwszej?
Ja jako lewicowy wyborca uzależniam swój głos w drugiej turze od tego, który kandydat będzie miał mi więcej do zaoferowania. Jeśli żaden nie będzie miał, to niech s---------ą
  • Odpowiedz
@Volantie: czyli zagłosujesz na gościa, który zniszczy marzenia młodych ludzi o własnym m, codziennie zmienia poglądy jak zawieje, ponieważ nie ma własnych i przyjmie każde, zwyczajnie kłamie już teraz xDDDD. Młodzi Polacy nie zasługują na to, aby mieć dobrze xD
  • Odpowiedz
@luvencedus: w pierwszej pójdę na Hołownię.

@WybuchowyCzajnik @Chlebek_Pyszny

Zgadzam się z wami, że głosowanie na kogoś, z którymi postulatami się nie zgadzamy jest conajmniej dziwne lub bez sensu.
Ale niestety gra toczy się o wysoką stawkę, bo to że nie pójde głosować, to nie jest bez reakcji, ponieważ pośrednio wspieram w tym momencie pis. A nie chcę rządów pisu, i tyle ile ta partia zła wyrządziła i nadal to pokutuje
  • Odpowiedz
@Volantie: Nie, źle to robisz. Ty masz wywołać presje na Trzaskowskiego. On ma się zgodzić na tego z--------o katastrala albo wyborcy lewicy i hołowni nie pójdą do niego w drugiej turze, trzeba naciskać aż im oczy z gałów wyjdą.
Jak to zrobi to wtedy można deklarować że się na trzaskowskiego zagłosuje, teraz na twitterze czy gdzie tam piszesz wszystko ma być uzależnione od tego.
Zrozumiano instrukcje bojowe? To wracać na
  • Odpowiedz