Aktywne Wpisy

Opłaca się kupić używany rower Trek Supercaliber SLR 9.8 XT 2024 za 12,500zł?
Rower kupiony w listopadzie ubiegłego roku, podobno użyty kilka razy.
Jak się tak rozejrzałem, to nowy kosztuje 25000zł w sklepach Polskich czy zagranicznych.
Na co patrzeć podczas oględzin używanego roweru?
#rower
Rower kupiony w listopadzie ubiegłego roku, podobno użyty kilka razy.
Jak się tak rozejrzałem, to nowy kosztuje 25000zł w sklepach Polskich czy zagranicznych.
Na co patrzeć podczas oględzin używanego roweru?
#rower

źródło: temp_file438499082500967007
Pobierz
Roess +15
Ale pytam serio. Czy tu cały czas od kilku lat ludzie żyją tym, że kiedyś tam w przyszłości będą jeździć taksówki? Ja nawet nie kwestionuję tego, że takie taksówki będą, ale trudno jest uwierzyć, że poprawią one kilkunastokrotnie zyski tej spółki...
#gielda #tesla
Tak samo czemu dax rosnie jak glupi? Bo tak. Tu nie ma wielkej strategii czy srednich kroczacych i fibo itd. Tu jest tylko decyzja jakiegos grubasa.
W pierwszym kwartale sprzedaż w Chinach wzrosła, w USA nieznacznie spadła, w Europie spadła w sposób widoczny.
Jak się spojrzy na najlepiej sprzedające się modele samochodów w Europie w 2024, to w top10 jest tylko jedno auto z segmentu D i jest to Tesla model Y, cała reszta
może rosnąć dlatego że rośnie, albo bo czitos coś napisał, albo grubasy pompują pod shorta etc
Tesla ma ponad 3 miliardy akcji, więc zysk na
"Globalna sprzedaż roczna: W 2024 roku Tesla dostarczyła 1 789 226 pojazdów na całym świecie, co oznacza spadek o 1,1% w porównaniu do 1 808 581 pojazdów dostarczonych w 2023 roku."
Rzuciły Ci się w oczy artykuły o spadkach Toyoty, VW, GM, Stellantis (o 15%), Forda o 11, Hondy o 9? BMW o 4 i Mercedesa o 4? ;)
źródło: 2024
Pobierz@doeros To, że inni mają jeszcze gorzej, nie oznacza chyba, że Tesla nie ma problemów :D Ja już nawet nie będę przytaczał argumentu, że Tesla ma market cap taki jak cała branża motoryzacyjna, bo też dostrzegam nieco większy potencjał w
Wiesz, ze Uber to nie tylko ride sharing, ale tez dostaczanie jedzenia (w tym robienie tego autonomicznymi pojazdami) + autonomiczne ciezarowki?