Wpis z mikrobloga

• 0
No, kupowac chyba tak. Sprzedawac lepiej do stablecoinow, bo to nie generuje obowiazku podatkowego. Dopiero wyjscie do walut fiducjarnych lub zakup towaru lub uslugi za krypto generuje obowiazek podatkowy. Ale nawet jak nic nie sprzedasz, to i tak masz obowiazek wykazac poniesione koszty na zakup krypto w pit.
  • Odpowiedz
  • 0
@essos no i jeszcze kwestia kursu... moze sie okazac, ze kupujac za pln jest to mniej korzystne, niz zamiana pln na usd i kupno za usd
  • Odpowiedz
  • 0
@Fenoloftaleinowy_Chrabaszcz: @utilek U mnie to wygląda tak ze chce sprobowac crypto arbitrage z pomocą jakichs sygnalow. Tzn. na tinderze poznalaem jakas rosjanke ktora niby dostaje sygnaly od brata ktory zajmuje sie analizami z tym zwiazanymi. Ma mi niby dawac jakies sygnaly wzamian za 10% od mojego profitu miesiecznego. Pokazywala mi tez niby jakeis screeny jak np. za 33k usd zarobila 1400usd. Nie wiem czy to legit, jestem sceptyczny, ale
  • Odpowiedz
  • 1
@essos jak bedziesz zarabial, to czemu nie ;) ale jak Ci zacznie pisac, zebys jej przelal kase albo dal dostep do swojego portfela krypto, to uciekaj ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@essos uczciwa stawka ;) ale badz swiadom, ze 99.99% grup sygnalowych to scam. Jak Cie beda namawiac do instalowania jakichs aplikacji, wtyczek albo do korzystania z ich platformy, to tez tego nie rob
  • Odpowiedz
  • 0
trąci scamem, bo skoro jest taki zajebisty to równie dobrze może wrzucić se 1kk dolarów i zarobić dobre siano bez strachu, że ktoś nie wyśle mu prowizji. Rób jak uważasz

@Fenoloftaleinowy_Chrabaszcz: Nie wiem, ale poki co nic ze mnie nie ciągnie, a jak pociagnie to dopiero z profitu (no chyba ze wyjdą potem jakies kwiatki)

no i na dodatek 1,4k z 33k to jest 5% zysku. Jak na takiego fachowca
  • Odpowiedz
  • 0
@essos ja mam polaczone konto eur z revoluta przez OpenBanking (czy jak to sie tam teraz w Binance nazywa) i wykonuje przelewy w eur. Ale zwykly przelew SEPA tez powinien zadzialac. Ale to Binance.
  • Odpowiedz