Wpis z mikrobloga

Dzietnosc 1.1

Naprawde nie rozumiem czego kobiety nie chca dac sie zalac losowemu przegrywowi z wykopu i miec z nim dziecka kosztem:

- wlasnego zdrowia fizycznego, krotko i dlugoterminowego
- bolu w trakcie porodu i mozliwych komplikacji
- wlasnej kariery
- wlasnej niezaleznosci
- wlasnego zdrowia psychicznego
- nerwow
- czasu wolnego
- ambicji i marzen

oraz pomimo:

- braku odpowiednich warunkow
- braku checi
- braku widzenia w tym jakiegokolwiek sensu
- braku posiadania adekwatnego partnera
- bycia w wieku gdzie ciaza moze sie wiazac z wiekszym ryzykiem
- bycia w wieku gdzie c---a masz, bo jestes na albo po studiach i trafiasz dopiero na rynek pracy
- faktu, ze cala odpowiedzialnosc moze spasc na ciebie, a nawet jak facet by sam zarabial to i tak masz 5x gorzej w domu
- wpisow na grupach typu "zaluje rodzicielstwa" gdzie rodziec pisza prawde, ktorej nie przyznaja nigdy wprost
- faktu, ze rodzenie dziecka to h----d ludzkim zyciem i najbardziej egoistyczny czyn jakiegokolwiek moze dopuscic sie czlowiek
- że istnieje adopcja
- że po prostu nie musisz i c--j komu do tego

Czy naprawde majac dodatnie IQ ciezko jest zrozumiec z perspektywy faceta czego kobiety nie chca miec dzieci? xD

Zamiast stanac po ich stronie skoro to wasze partnerki, siostry, corki, kolezanki itp. to spora czesc woli stawac po stronie deweloperow, Januszy biznesu, korporacji, ktorzy bez nowych niewolnikow nie beda mogli juz sobie czillowac na gorzej piramidy kapitalizmu gdy ta zacznie sie wykruszac u podstawy.

Nie dajcie sie robic w c---a. Nigdy nie bylo i nadal nie ma dobrego, nieegoistycznego argumentu za powolywaniem nowego zycia na ten swiat a natalista przyparty do sciany zacznie dawac argumenty na poziomie 5 latka i powielac propagande bogaczy, ktorzy bogaca sie kosztem czasu jego i jego bliskich.

Brak potomstwa to najlepszy sprzeciw jaki mozna wyrazic wzgledem obecnego stanu rzeczy na swiecie i solidnie "Fuck You" w kierunku osob, ktore tak ten swiat urzadzily.

Przypominam, ze zyjemy w systemie opartym o ciagly wzrost, na planecie z ograniczonymi zasobami. To musi jebnac. Uwazanie inaczej to syndrom wyparcia. A jesli to wiesz i robisz dzieci to jestes chujem, ktory uprawia h----d ludzkim zyciem.

Koniec rozwiazywania obecnych problemow gospodarczych przy uzywaniu kolejnych niewolnikow. Zmierzmy sie z nimi sami wlasnymi silami i zakonczmy ten cykl s----------a raz na zawsze.

Pozdrawiam

#p------------------e #oswiadczeniezdupy #antynatalizm #rozowepaski #niebieskiepaski #dzieci
jegertilbake - Dzietnosc 1.1

Naprawde nie rozumiem czego kobiety nie chca dac sie za...

źródło: 5555

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
@Satan_Was_a_Babyboomer: Spoko juz niedlugo, przynamniej antynatalisci maja w koncu jakies dobre informacje. Ja jestem gotowy na konsekwencje braku nowych pokolen jesli to ma oznaczac, ze nie bede zrzucal na nie swoich problemow i cierpienia. System emerytalny jebnie? No trudno, to nie jest wystarczajacy powod, zeby komus d-----c jak najgorszy smiec.

To nie jest nasza wina, ze obecny system jest z-----y, ale to nasza odpowiedzialnosc. Rodzenie teraz dzieci to jak zapraszanie
  • Odpowiedz
  • 2
@kamil-tumuletz: Spoko polowa ma mnie juz na czarnej to watpie w duza frekwencje. Zdazyli sie wykazac jak dodawalem wpis o wazektomii gdzie mysleli, ze to kastracja. Nie bez powodu nizszego IQ koresponduje z reguly z wieksza iloscia potomstwa.
  • Odpowiedz
- wlasnego zdrowia fizycznego, krotko i dlugoterminowego

- wlasnej kariery

- wlasnej niezaleznosci

- wlasnego zdrowia psychicznego

- nerwow

- czasu wolnego
  • Odpowiedz
  • 7
Ja, ja, ja, moje, moje, moje, ja.

@szachrai: Podaj jeden argument nieegoistyczny za posiadaniem potomstwa.

Przypominam, ze pozycja wyjsciowa to brak dziecka. Jaki jest dobry argument za tym aby stworzyc nowe
  • Odpowiedz
@jegertilbake: mnie śmieszy zwalanie niskiej dzietności na problemy, które akurat danej osobie najbardziej doskwierają. Przykładowo - nie masz powodzenia u dziewczyn? Dzieci nie ma przez wybredne polki. Nie masz mieszkania, wynajem drogi? Dzieci nie ma przez sytuację mieszkaniową. Rypiesz na magazynie albo na ochronie za mniej niż najniższą? Dzieci nie ma przez niskie płace i złych kapitalistów. Itp itd.

Zawsze dzieci nie ma przez to, co akurat ktoś chciałby w
  • Odpowiedz
  • 0
@kubako:

A prawda jest taka, że te rzeczy nie mają nic wspólnego z dzietnością,

Troche maja, gdyby dzietnosc zawsze byla 0 to zaden ten problem by nie zaistnial nigdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Dziecko może w przyszłości przynieść światu dobro, którego nie mogłoby być bez świadomej istoty. Póki co, nie istnieje na ziemi żaden inny gatunek zdolny do refleksji, współczucia i działań etycznych w takim stopniu jak człowiek.

W tym sensie, posiadanie potomstwa i świadome wychowywanie go staje się jedną z najpotężniejszych dźwigni zmiany świata. To nie jest tylko decyzja o „dodatkowej jednostce”. To decyzja o stworzeniu nowego człowieka, który może być
  • Odpowiedz
Podaj jeden argument nieegoistyczny za posiadaniem potomstwa.

@jegertilbake: Chat podał ich nawet 5:

Chęć przekazania dobra dalej
Niektórzy ludzie wierzą, że mają coś wartościowego do przekazania — wartości, wiedzę, miłość, mądrość życiową — i chcą się tym podzielić z kolejnym pokoleniem. Nie z potrzeby uzyskania czegoś w zamian, ale z poczucia odpowiedzialności
  • Odpowiedz
  • 8
@szachrai:

Póki co, nie istnieje na ziemi żaden inny gatunek zdolny do refleksji, współczucia i działań etycznych w takim stopniu jak człowiek.

Tak, dlatego powstal wlasnie ruch antynatalistyczny. Jako jedyny gatunek mozemy ogarnac, ze rozmnazanie nie ma
  • Odpowiedz
  • 9
@garrincha94: Nie prosilem cie, zebys wpisal to w chat gpt, ale czego sie po natalistach spodziewac? Nawet nie chce wam sie wlozyc wlasnego wysilku psychicznego w taka decyzje przed jej podjeciem, tylko "jakos to bedzie" albo "inni robio dzieci to i ja se zrobie" XD

Nie ma wsrod tych argumentow zadnego nieegoistycznego. Jakies odniesienie do natury czy przyszlosci swiata jak wyzej xD To wszystko wynika z ego. Serio tego nie
  • Odpowiedz
Nie prosilem cie, zebys wpisal to w chat gpt jak skonczony idiota, ale czego sie po natalistach spodziewac?

Nie ma wsrod tych argumentow zadnego nieegoistycznego. Jakies odniesienie do natury czy przyszlosci swiata jak wyzej xD To wszystko wynika z ego. Serio tego nie widzicie czy w c---a walicie? Nie mozna byc tak glupim.

@jegertilbake: No tak właśnie myślałem, że nie za bardzo zaakceptujesz taką odpowiedź. A więc tak tak, masz
  • Odpowiedz
Brak potomstwa to najlepszy sprzeciw jaki mozna wyrazic wzgledem obecnego stanu rzeczy na swiecie i solidnie "Fuck You" w kierunku osob, ktore tak ten swiat urzadzily.

@jegertilbake: przeciez ci ludzie nie dozyja efektow swojej kolektywnej pracy nad tym stanem.
  • Odpowiedz
  • 1
przeciez ci ludzie nie dozyja efektow swojej kolektywnej pracy nad tym stanem.

@qusqui21: Zaczynasz rozumiec powoli na czym polega nieegoistyczne podejmowanie decyzji.

Zastanow sie teraz dlaczego osoba w wieku 80 lat powinna posadzic drzewo skoro nigdy pod nim nie usiadzie? Bo nie robi tego k---a dla siebie tylko z uwagi na
  • Odpowiedz
Zaczynasz rozumiec powoli na czym polega nieegoistyczne podejmowanie decyzji.

@jegertilbake: przecież to jest takie p---------e że szkoda gadać, idąc tą logiką to wszystko można zwalić na egoizm. Dlaczego napisałeś ten post? Bo chciałeś zaprezentować swoje zdanie - egoizm. Dlaczego ktoś ma przyjaciół? Bo chce mieć kogoś bliskiego - egoizm. Przecież to jest poziom filozoficzny rodem z gimbazy.
Polecam życie pełnią życia a nie wkręcanie się w debilne ideologie i tasowanie
  • Odpowiedz
@jegertilbake:

Tak, dlatego powstal wlasnie ruch antynatalistyczny. Jako jedyny gatunek mozemy ogarnac, ze rozmnazanie nie ma sensu.

Ale ten ruch jest bezsensowny. Antynataliści często stawiają na piedestale unikanie cierpienia jako nadrzędne dobro, co samo w sobie jest już wartością. Ale żeby to utrzymać, trzeba przyjąć cały zestaw założeń
  • Odpowiedz