Aktywne Wpisy

wykop +496
W związku z prawomocnym wyrokiem Sądu Apelacyjnego w Warszawie publikujemy przeprosiny na Stronie Głównej serwisu. Nie zgadzamy się z tym orzeczeniem, ale w pełni respektujemy obowiązki, które nałożył na nas sąd.
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
maciek03pl +3
Miesiąc temu sprzedałem nastoletni samochód, którym jeździłem ponad rok. Od paru dni nowy właściciel pisze smsy ze mam mu zwrócić za naprawę skrzyni (ponad 50% wartości z umowy sprzedaży). Twierdzi, że ma ekspertyzy biegłego sądowego, że pojazd ma wadę ukrytą. Ze skrzynią rzeczywiście był problem(o czym kupujący został poinformowany przy zakupie), bo pół roku temu był wyciek, ale został on naprawiony i samochód dalej użytkowałem. Miał ktoś taką sytuację? Jak się skończyła?
To też. Ale trzeba mieć serio mocne klapki na oczach, żeby nie wiedzieć, że ogromnym problemem jest kryzys samotności mała ilość zawieranych trwałych związków i małżeństw. Ilość par przed 30/młodych małżeństw jest w totalnym kryzysie, dzieci bez małżeństw nie będą się rodziły i kropka.
Racją stanu jest jak najszybsze zmiany kulturowe pod tworzenie przez młodych ludzi w wieku 18-28 lat trwałych związków i małżeństw. To powinno być pewne jak śnieg w zimie - pojawia się młode małżeństwo to pojawia się i dziecko.
Koszty spadku wskaźnika zawieranych małżeństw będą gigantyczne i wielokrotnie przekroczą wszystko inne. To jest ważniejsze niż CPK, elektrownia jądrowa czy cokolwiek pozostałego.
#nieruchomosci #milosc #malzenstwo #demografia #takaprawda
źródło: e4a9136d99ca595a5727c85a091bfdf1-3229838107
PobierzDokładnie. Dzieci się nie rodzą, bo coraz mniej ludzi wchodzi w związki. Hipergamia kobiet i zmiany kulturowe zrobiły swoje.
Oczywiście wysokie ceny nieruchomości też mają jakiś tam wpływ, ale nie jest to decydujący czynnik spadku demograficznego.
To jest gra typu dajcie nam mieszkania zrobiony dzieci. A potem UPS sorki głupią sprawa z tymi dziećmi xd
Mlodziezowka zwłaszcza ta autystyczna nawet dziewczyny nigdy za rękę nie trzymała, a myśli, że jak mieszkania będą mieli
Jak miałeś kiedykolwiek np. tak że jakas baba pokazywała zainteresowanie, a Ty byłeś w towarzystwie innej baby, a ta pierwsza nagle łazila Cię "pilnować" czy się na tą drugą gapila jakby chciała ja zabić to będziesz wiedział. Czy szukaly na sile rozmowy pod glupimi
@pysznewpierdalator: mam znajomych z mieszkaniami (jedna para nawet z dwoma bo zachciało sie rentierowania) i zgadnij co? chujów sto, dzieci nie ma, najwyżej psa mają albo kota. Dzieci nie chcą bo to odpowiedzialność i w ogóle jeszcze nie teraz
dla murzynek: Osiedle Spokojnego Bambusa
dla azjatek Osiedle Skośne Tarasy
dla latynosek Osiedle Pupas Grandes
Wygoda, brak związków, a po co dzieci itd