Wpis z mikrobloga

Czy ja aż tak nie ogarniam systemu walki w #kingdomcomedeliverance? xD
Gram sobie w jedyneczkę, gra mnie bardzo wciągała, ale gdy walczę nawet ze słabymi wrogami to z reguły dostaje oklep, a o silniejszych wrogach (np. w pełnej zbroi i z tarczą) nie wspominam. Aż ściągnąłem trainer żeby włączyć sobie nieśmiertelność i moja ostatnia walka z jednym z ludzi Kuna trwała 15 minut zanim wyłączyłem grę z irytacji że zadałem mu JEDEN celny cios xD
Może ja coś robię źle?

#gry #pytaniedoeksperta
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gandezz: uh.. no pewnie wiele rzeczy robisz zle. Pytanie czy robisz zmyłki, nie uderzasz w kierunku w którym przeciwnik jest ustawiony? Kontrujesz? Walka 1v1 jest ciężka do przegrania jeśli masz odrobine refleksu. Natomiast jeśli walka w Twoim wykonaniu to spamowanie lewego przycisku to nic dziwnego. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Gandezz: Na początku gry, jak już odblokowałeś sobie możliwość ćwiczenia walki z trenerem, najlepiej jest spędzić z jakieś 30 minut żeby sobie zwiększyć umiejętności walki, siłę i zręczność (dlatego najlepiej wpierw ćwiczyć z nim walkę mieczem). Bo nie dość, że zwiększą ci się statystyki to jeszcze sam się nauczysz lepiej grać. Jak już będziesz miał te 5 w jakiejś broni to już będzie wyraźna różnica. Heniek będzie o wiele sprawniej
  • Odpowiedz
@Gandezz ale zaliczyłeś trening kontr tak? Jeśli tak to czekasz na atak przeciwnika i kiedy wyświetli się zielona tarcza (chyba miała jeszcze lekką poswiatę wokoło o ile pamiętam) używasz bloku i Henryk powinien wyprowadzić kontrę na przeciwniku.

I tak jak inni mówili poćwicz na arenie aby ogarnąć i się wprawić w system walki, uników itd, a do tego Henryk dostaje doświadczenie w danej broni które pomaga w walce.
  • Odpowiedz
@Gandezz dam ci najlepszą radę która mi pomogła opanować te kontry od razu - obserwuj przeciwnika, i kliknij blok wtedy kiedy zaczyna się animacja ataku, żeby kontra weszła musisz kliknąć blok jeszcze przed tym jak się ta zielona tarcza pojawia, bo to są milisekundy. Nie czekaj na ikonkę tarczy ale obserwuj ramiona przeciwnika. Nawet nie atakuj, wystarczy stać i czekać, kiedy widzisz jak zaczyna wyprowadzać cios, a to się dzieje minimalnie
  • Odpowiedz