Aktywne Wpisy

MajaEris +4
ja chce poznać jakichś zwyrodnialców seksualnych
#pytaniedoniebieskichpaskow #niebieskiepaski #zwiazki
feminizacja, pasy cnoty, służba sprzątanie domu, bicie pejczem, liny, kajdany 24/7
#pytaniedoniebieskichpaskow #niebieskiepaski #zwiazki
feminizacja, pasy cnoty, służba sprzątanie domu, bicie pejczem, liny, kajdany 24/7

Anonim927 +12
Narzekać na p0lki wiadomo. Sam dostałem w dupsko. Alimenty chuje muje. Od 7 miesiecy jestem z szarą myszką. I wiecie co. Ma swoje mankamenty. Nie gotuje raczej choć sprząta i układa mi szafę, chwali moje dania, płacimy za siebie naprzemiennie wedle mozliwości, s--s nieczęsty ale zajebisty ona 38 lvl ja 43. Szczupła, skromna obcych dzieci mi nie przyniosła. Tulimy się nocami jak kociaki. Uwielbiam jej ciepło, jej włosy po sam tyłek i
Ceny mieszkań to jest jakaś część problemu, ale zrozumcie że wielu ludzi po prostu nie chce mieć dzieci i nie można z tym nic zrobić. Dlatego zarówno duże podniesienie wieku emerytalnego, jak i stała imigracja są po prostu nieuchronne.
@DerMitteleuropaer: oczywiście, że można ale to wymaga zmiany systemu.
@DerMitteleuropaer: to prawda ale też jest sporo osób, które chcą mieć dzieci ale zamiast decydować się w wieku 25 lat na 1 dziecko to decydują się w wieku 30-35 lat dlatego, ze nie mieli wcześniej gdzie mieszkać. W 5-6 lat po studiach uzbierają na wkład własny na małe mieszkanie ale już będą
Choć oczywiście zgadzam się, że łatwiej namówić na trzecie dziecko kogoś, kto ma już dwa, niż namówić na pierwsze, tego, kto ma zero i jest z tego zadowolony.
@DerMitteleuropaer: tak dokładnie to ledwie 10%. Dla pozostałych 90% trzeba zrobić jak najwięcej, byle dzieci mieli
@DerMitteleuropaer: zawsze były osoby, które nie chciały mieć dzieci były tez osoby, które chciały mieć więcej. Weź sobie excel i kalkulator przelicz co się dzieje gdy ludzie zaczynają mieć 2 dzieci. 1 w wieku 25 lat a 2 w wieku 27 lat. Zrób to samo gdy mają 2 dzieci w wieku 30 i 32 lat. I tak przeiteruj kilka
@DerMitteleuropaer: Myślisz, że za PRL to ludzie chcieli mieć dzieci? Niekoniecznie, ale system premiował rodziców: dużo dzieci to przydział dużego mieszkania, a bezdzietny kawaler to najwyżej miejsce w hotelu robotniczym.
@DerMitteleuropaer: badanie CBOS: https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1598069%2Cbadanie-kobiety-czesciej-niz-mezczyzni-nie-chca-miec-dzieci.html
@cyk21: ciekawe jakby takich osób zapytać coś w stylu dostaniecie na najem bezterminowy od miasta za 1000 zł za 80 m2 ale musicie mieć 3 dzieci. Ciekawe czy by na to poszli. W międzyczasie mogliby zbierać hajs na dom czy swoje mieszkanie.
@cyk21: Bzdura. To po co w większości bloków z PRL były budowane kawalerki? Według normatywu komunistycznego, kawalerka z aneksem kuchennym była przeznaczona dla singla, a kawalerka z osobną kuchnią dla pary bezdzietnej.
A o przydziale i tak decydowały znajomości i partyjność.
- bo bieda
- bo polska rozdupcona po 2WŚ
- bo na szybko potrzeba cokolwiek
- oprócz polski ruskie musiały też budować u siebie i w innych krajach
-
Moi starzy nie mieli znajomości i dostali przydział na M2 dla 2+2. W partii to trzeba było być kimś istotnym, za samo zapisanie nie było benefitów.
Taa, z tymi wyjazdami to popłynąłeś: mało kto miał paszport, ale każdy chętny mógł wyjechać xD Władza jak już kogoś puszczała to chłopa z rodziną, bo większa szansa, że wróci.
@cyk21: Trzeba było zostać po prostu inżynierem odpowiedniej specjalności.