Wpis z mikrobloga

Ile razy dziennie myjecie zęby?

Odkąd wróciłem ze zdalnej do pracy w biurze to myje rano i przed spaniem.

Zauważyłem, że trudniej jest mi domyć osad z kawy i herbaty. Z góry dzięki za wykopkowe rady typu „przestać pić kawę i herbatę”.

Najlepiej byłoby umyć zęby w pracy. Myjecie zęby w pracy?

#pracbaza #praca #stomatologia #zdrowie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TinWoodman:
Rano pełen zestaw: Szczotkowanie + skrobaczka do języka + irygator + płyn do płukania
Przed spaniem: Szczotkowanie + skrobaczka do języka

Kiedyś chciałem dodać nić dentystyczną ale po pierwszym razie przez 3 dni czułem choćby mi miały zęby odpaść
  • Odpowiedz
@padamczyk: bo to trwa z 1,5 minuty i zawsze widzę że jakieś pojedyncze resztki z jedzenia wylatują z pomiędzy zębów + o wiele czystsze się wtedy wydają jak przejedziesz językiem + masuję sobie nimi dziąsła poprawiając ukrwienie
  • Odpowiedz
@Pan_Szeryf Czyli pomijając już fakt, ze irygator kiepsko doczyszca przestrzenie międzyzębowe to jeszcze zostawiasz na noc resztki jedzenia w przestrzeniach międzyzębowych żeby bakterie miały się na czym paść przez noc kiedy jest zmniejszone wydzielanie śliny?
  • Odpowiedz
@ali_baba:
1. Irygator bardzo dobrze oczyszcza przestrzenie międzyzębowe
2. Zależy co jesz na śniadanie a co jesz na kolacje, po śniadaniu mam zazwyczaj o wiele resztek w zębach
3. I najważniejsze: moja rutyna higieny jamy ustnej jest i tak lepsza od 99,9% społeczeństwa która zazwyczaj ogranicza się do samego szczotkowania (i to nie zawsze 2x dziennie)
  • Odpowiedz