Aktywne Wpisy

Marcepanowy_Detektyw +1237
Mirki, jest afera - #oszukujo level Allegro xD
Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.
Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to
Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.
Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to

dos_badass +257

źródło: 20250427_130721
Pobierz
Poszukuję od dłuższego czasu dobrego hatchbacka, kombi w granicach 40-55 k zł, fajnie jakby było min. 130 KM. Po 8 latach pora się pożegnać z moim Fordem Mondeo MK4 2.0 (silnik PSA). Zrobiłem nim około 120 k km i nie zaliczył żadnych awarii. Szukam czegoś młodszego i również mało awaryjnego.
Myślałem o: Opel Astra V 1.2 T, Renault Megane 1.3 TCe, Peugeot 308. W grę wchodzą tylko silniki benzynowe lub takie z LPG. Odpada niestety hybryda, gdyż w tej kwocie Toyoty są już mocno wykończone przez Taxi.
Dzięki za porady
#samochody #motoryzacja #kupautozmikro #opel #renault #peugeot #motoryzacja
@PanSpekulant: wygoogluj "Puretech" ( ͡° ͜ʖ ͡
@trx87: Poliftowa Astra K akurat nie miała Puretech, tylko silnik 1.2 od GM z tego co wiem
@trx87: a te rewelacje to niby skąd?
@trx87: Chłopie, Ty chyba sobie jakieś jaja robisz. To nie są "problemy elektryki". Problemy są wtedy jak Ci szyby przestają działać, światła robią choinkę, samochód nie odpala. To co opisałeś to bzdury i proponuje doprecyzować. Bo ja kiedyś przez takie bzdury niezły mętlik w głowie miałem, dopóki nie zacząłem rozmawiać z mechanikami itp. To się okazało co to
Co do infotainmentu, no na możliwość korzystania nie wpływa, na komfort tego korzystania już tak. A czym jest wyłączanie się ekranu radia jak nie problemem z elektryką/elektronika? Problemem z k---a układem hamulcowym? XD
@trx87: jest problemem z radiem a nie elektryką pojazdu. Wystarczy, że soft jest źle zrobiony. Tak było np w starszych nawigacjach gdzie się zresetować potrafiła w konkretnych miejscach w Polsce. I to nie był problem połączeń elektronicznych tylko błędu w oprogramowaniu.
I działo Ci się tak
@ksiak: No to problemy o których mówiłeś ze to problemy z elektroniką to też nie problemy z elektroniką, a z szybami, światłąmi czy odpalaniem. Co mnie jako użytkownika obchodzi czy problem jest softowy czy sprzętowy? Urządzenie elektroniczne w samochodzie się wyłącza/zawiesza/ma jakiekolwiek inne utrudniające korzystanie problemy to dla mnie to jest problem z elektroniką. Jak chcesz tak szczegółowo to rozbijać to żadne
źródło: comment_BDYCX8YqKUl6GOv1gz3nq3oVtHHYW1U9
Pobierz