Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +102
Od kilku dni w polskim internecie jest gigantyczny kwik o tę grafikę.
No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD
#polskiedrogi
No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD
#polskiedrogi
źródło: e3e8b5c9aace5a93c95bdbdc6c67ce8ebac3d0b7efda822d48727dd6207f1483
Pobierz
chalwaklb +42
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#budujzwladca #budujzwykopem
Cześć Wszystkim,
Wiem że nikt nie czekał na aktualizacje ale przepraszam ze zapomniałem
Aktualnie jestem na etapie kończenia układania kostki, zostało mi dociąć kilka kostek,
Od ostatniej aktualizacji usunąłem metalowy parapecik pod drzwiami tarasowymi pod którym były dziury, wypełniłem je pianko niskoprężna zewnętrzną, następnie zrobiłem hydroizolację dysperbitem i położyłem na to papę której górną część włożyłem pod ramę drzwi tarasowych aby nic nie podciekało. Później wypełniłem piaskownice gruzem betonowym i żwirem z wykopu po płycie fundamentowej garażu, wszystko zostało potraktowane zagęszczarką 90kg a nadmiar ściągnięty.
po ułożeniu kostki przejadę po niej zagęszczarką która powinna przyjechać do mnie około wtorku środy, jej koszt nie wliczam bo będzie używana także do innych projektów.
Aktualne koszt projektu
65 palisad ALTO 1430zl
Beton b15 z drobnym kruszywem 0,6m3 - 260PLN
kostka morena z superbet 3 palety 1670PLN + transport 50PLN
Razem 3410
źródło: signal-2025-04-25-102152
Pobierzźródło: signal-2025-04-25-102158
Pobierzźródło: signal-2025-04-25-102205
Pobierzźródło: signal-2025-04-25-102210
PobierzTreść została ukryta...
#budujzwladca #budujzwykopem
Cześć Wszystkim,
Wczoraj skończyłem ustawiać palisadę, narobiłem się jak koń na westernie ale chyba jest git (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) może być odchyl +/- 2mm ale
Edit: jednak nie, dom za płotem na ostatnim zdjęciu nie pasuje
@NihilistycznyFemboy dziękuję, u siebie rób jak u siebie a u obcego na od...l ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Qrka stawiasz jedna obok drugiej w betonie
@MajoZZ ale co?
@MajoZZ u znajomego na jego składzie kostki brukowej
Teraz zauważyłem bład w kalkulacjach powinno być za kostkę 1114 PLN bo jedna dodatkowa paletę wziąłem na opaskę. Także sumarycznie taras wyniósł 2854 PLN
=============================================