Biedni psiembiordzy, sole tej ziemi, domagają się kolejnego socjalu, bo ICH FIRMY LITERALNIE BANKRUTUJOM!!!
Chodzi o firmy od programu „Czyste powietrze”, z których część sprowadzała najtańsze, niespełniające norm pompy ciepła i inny szrot z Chin oraz opłacała boty dzwoniące w sprawie fotowoltaiki. Instalowali to z ogromną marżą, domagając się następnie zwrotu kasy od podatnika. Modelowy przykład uspołecznienia kosztów i prywatyzacji zysków.
„ Czy wy rozumiecie, że nasze firmy bankrutują. Słuchamy po raz kolejny, że jesteśmy oszustami, złodziejami, że przez nas ten program stanął. Ja dla moich beneficjentów robię wszystko, od miesięcy nie śpię po nocach, żebym mogła zrealizować kolejne inwestycje. Może mnie pani stąd wyrzucić, powiem, co mam do powiedzenia. Śmiejecie się nam w twarz, to są oszczerstwa, które po raz kolejny rzucacie nam w twarz” - wrzeszczała jedna z uczestniczek protestu psiembiordzów.
PAŃSTWO DEJ!
Trzeba natychmiast wydrukować kolejne 300 mld tarcz antyczystopowietrznych dla tych biedaczków, by mogli wreszcie zmienić tego starego, dwuletniego mercedesa i dokupić kilka mikroapartamentów inwestycyjnych, yyy, przepraszam, by mogli ratować swoje UPADAJONCE firmy! I obniżyć składkę zdrowotną, bo kto to widzioł, żeby psiembiordza zarabiający kilkadziesiąt tysięcy płacił aż tyle co kasjerka w Biedrze.
Chodzi o firmy od programu „Czyste powietrze”, z których część sprowadzała najtańsze, niespełniające norm pompy ciepła i inny szrot z Chin oraz opłacała boty dzwoniące w sprawie fotowoltaiki. Instalowali to z ogromną marżą, domagając się następnie zwrotu kasy od podatnika. Modelowy przykład uspołecznienia kosztów i prywatyzacji zysków.
@czerwonykomuch: na pewno każdy oszukiwał i teraz ich wszystkich trzeba zgnoić
Biedni psiembiordzy, sole tej ziemi, domagają się kolejnego socjalu, bo ICH FIRMY LITERALNIE BANKRUTUJOM!!!
@czerwonykomuch: Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi. To nie było tak, że ci ludzie posprowadzali urządzenia, pomontowali i teraz chcą socjalu. Państwo zawarło z nimi umowę i oni się z niej wywiązali, a państwo teraz nie chce się wywiązać ze swojej części. Jeżeli są dowody na przekręty, to ich sprawców należy ukarać, ale nie ma chyba
@czerwonykomuch: Ale znasz ten temat czy tylko z artykułów? Ja jestem jednym z wykonawców i powiem Ci jak to wygląda na przykładzie mojego klienta: Montuję fotowoltaikę za 30k. Klient ma dofinansowanie na poziomie 15k, z czego 7,5k dostałem na prefinasowanie, za 24k musiałem kupić sprzętu. Na pozostałe 7,5k czekałem 8 miesięcy. Konkurencja montowała pompę ciepła Panasonica za 50k, z przeróbką całej instalacji. 20k dostali prefinansowania, pozostałe 20k też po 8
@CyganskiKsiaze: podjąłeś ryzyko związane z finansowaniem. To klient miał zapłacić za wszystko i później wnioskować o dotację. Ja już się nauczyłem, że dofinasowanie z WFOiŚ czy innych takich zawsze trwa minimum około roku. Chcesz komuś sponsorować kapitał przez taki okres czasu? Pewnie masz to jakoś wliczone w marżę, ale ryzyko jest duże. Co widać na załączonym obrazku.
@menelki: nie zagłębiałem sie w sprawę ale kumpel zrobił tak jak piszesz. Zapłacił za pompę, a później sam składał wnioski o dofinasowanie, które dostał po długim czasie. Zadowolony? Zadowolony z pompy i dofinasowania. Troche jak w tym memie, a tu mowa o przedsiębiorcach. ( ͡°͜ʖ͡°)
@czerwonykomuch: Czy ty jesteś niespełna rozumu? Państwo obiecało dofinansowania klientom ale w zamian że ci przedsiębiorcy pożycza swoje pieniądze w ramach prefinansowania (50%). i teraz gdy przychodzi czas spłaty to państwo leci w c--j i im tych pieniedzy nie wypłaca, a póki firma nie otrzyma drugiej transzy jest na inwestycji stratna.
Państwo samo stworzyło ten program i zachęcało do tego klientów. Te firmy sie dostosowały i wyłożyły swoje pieniądze i zostali
@recznik_z_ikei: cały ten program to jeden wielki socjal i wał, skandal że jako podatnicy zrzucamy się na to by Janusz nie truł wszystkich paląc śmieciami. Nie stać go na termomodernizację chatki z gówna to niech ją sprzeda i się przeprowadzi do bloku
@blau_koff: najgorsze jest to że państwo zachęcało do tego programu i będac w branży czy tego chcesz czy nie musiałes w tych warunkach działać. Panstwo de facto w ramach tak zwanego "prefinansowania" pożyczało pieniądze od firm na te realizacje, a dzis ich nie zwraca.
super dotacja, nie ma co. Powtórka z euro 2012 jak firmy bankrutowały przy budowie autostrad.
„ Czy wy rozumiecie, że nasze firmy bankrutują. Słuchamy po raz kolejny, że jesteśmy oszustami, złodziejami, że przez nas ten program stanął. Ja dla moich beneficjentów robię wszystko, od miesięcy nie śpię po nocach, żebym mogła zrealizować kolejne inwestycje. Może mnie pani stąd wyrzucić, powiem, co mam do powiedzenia. Śmiejecie się nam w twarz, to są oszczerstwa, które po raz kolejny rzucacie nam w twarz” - wrzeszczała jedna z uczestniczek protestu psiembiordzów.
PAŃSTWO DEJ!
Trzeba natychmiast wydrukować kolejne 300 mld tarcz antyczystopowietrznych dla tych biedaczków, by mogli wreszcie zmienić tego starego, dwuletniego mercedesa i dokupić kilka mikroapartamentów inwestycyjnych, yyy, przepraszam, by mogli ratować swoje UPADAJONCE firmy! I obniżyć składkę zdrowotną, bo kto to widzioł, żeby psiembiordza zarabiający kilkadziesiąt tysięcy płacił aż tyle co kasjerka w Biedrze.
#antykapitalizm #czystepowietrze #fotowoltaika #polska #biznes
źródło: IMG_8437
Pobierzźródło: xd
Pobierz@czerwonykomuch: no to powinno wam się podobać, komuszki ¯\(ツ)/¯
@czerwonykomuch: na pewno każdy oszukiwał i teraz ich wszystkich trzeba zgnoić
Komentarz usunięty przez moderatora
@czerwonykomuch: Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi. To nie było tak, że ci ludzie posprowadzali urządzenia, pomontowali i teraz chcą socjalu. Państwo zawarło z nimi umowę i oni się z niej wywiązali, a państwo teraz nie chce się wywiązać ze swojej części. Jeżeli są dowody na przekręty, to ich sprawców należy ukarać, ale nie ma chyba
Troche jak w tym memie, a tu mowa o przedsiębiorcach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: images
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Państwo samo stworzyło ten program i zachęcało do tego klientów. Te firmy sie dostosowały i wyłożyły swoje pieniądze i zostali
super dotacja, nie ma co. Powtórka z euro 2012 jak firmy bankrutowały przy budowie autostrad.