Aktywne Wpisy

Zoriuszka +199
Prawda jest taka że kataster powinien być nie od 3, ale od 2 mieszkania. Kogoś kogo stać na 2 mieszkania stać również na podatek od tego 2.
Jeżeli dostał je w spadku od tej mitycznej babci i nie chce płacić podatku - może go sprzedać napędzając podaż.Jeżeli chce kupić mieszkanie dla dziecka - może je przepisać na dziecko, albo płacić podatek skoro go stać na kupno mieszkania dzieciakowi.
Co więcej, powinien być progresywny
Jeżeli dostał je w spadku od tej mitycznej babci i nie chce płacić podatku - może go sprzedać napędzając podaż.Jeżeli chce kupić mieszkanie dla dziecka - może je przepisać na dziecko, albo płacić podatek skoro go stać na kupno mieszkania dzieciakowi.
Co więcej, powinien być progresywny

okoboji +516
Ojoj biedni motocykliści będą musieli naprostować tablice.
W komentarzach płacz, że NĘKANIE XDDD
NĘKANIEM to jest z-----------e po mieście o 23 z podziurawionym tłumikiem i budzenie setek ludzi
#ciekawostki #policja #motoryzacja #motocykle #polskiedrogi
W komentarzach płacz, że NĘKANIE XDDD
NĘKANIEM to jest z-----------e po mieście o 23 z podziurawionym tłumikiem i budzenie setek ludzi
#ciekawostki #policja #motoryzacja #motocykle #polskiedrogi

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-29 o 11.08.34
Pobierz
O co chodzi z tymi domami modułowymi? Taka hyta 60m2 stan deweloperski 300k do tego plyta fundamentowa 40, jakies dodatki i wychodzi 440k za modulowy 60m2.
Gdzie jest sens takiego rozwiązania? Murowany o tym samym metrazu postawie za tyle samo albo mniej
@Kura_Wasylisa: Np. taki, że postawią ci to w kilka dni.
Taki dom modułowy marketingowo zawsze będzie "tanim domem", tyle, że po drodze jeszcze są dodatkowe ukryte koszty.
Ja tam jestem zwolennikiem tradycyjnego murowanego domu, bo sporą część można samemu zrobić
Może tak jest, tylko na reklamowanych firmach wybija marża
@Kura_Wasylisa: W sumie to też zwykle słyszałem, że wychodzi taniej, ale nie będę się mądrzył.
Poza tym murowany tańszy, a jak zastosujesz tak same liche rozwiązania techniczne jak w szkieletowym, to wyjdzie jeszcze taniej.
Czas realizacji murowanego i szkieletowego jest podobny, zależy od zaradności i portfela inwestora tak naprawdę.
Jeszcze znalazłem domki mobilne gdzie taki 60m2 wyposażony to jakieś 250-300k