Wpis z mikrobloga

• 17
@PolsartNews: mozna kazdy motocykl wstawic z zawyzona cena ale jego wartosc to kwota ktora wylozy potencjalny kupujacy, r6 i dobry stan? 19 lat, jasne ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PolsartNews: Nie znam cen tego modelu. Ale tak jak koledzy wyżej napisali - ceny motocykli używanych to jakaś abominacja. Bardziej się opłaca dołożyć i kupić nowy niż kupować używkę. Sam w marcu sprzedałem motocykl drożej niż kupiłem go 5 lat wcześniej.
  • Odpowiedz
@PolsartNews: ta, też szukałem r6 albo cbr600rr. Godność człowieka nie pozwoliła mi zapłacić ponad 20k za 20letni złom. Kupiłem 10letnego street triple za mniejsze pieniądze...
  • Odpowiedz
@PolsartNews: dla mnie motocykl nigdy nie będzie warty tyle co sprawny samochód. Innymi słowy nigdy nie kupiłbym dwóch kołek za więcej niż 5000zł, nawet jakby to było nowe z salonu.
  • Odpowiedz
dla mnie motocykl nigdy nie będzie warty tyle co sprawny samochód. Innymi słowy nigdy nie kupiłbym dwóch kołek za więcej niż 5000zł, nawet jakby to było nowe z salonu.

@r5678: nikt nie pytał XD

@PolsartNews skoro F4i potrafią 15k+ być wystawiane to mnie nie dziwi… Rynek p------o. Taniej kupowałem f4i 10 lat temu niż teraz są…
  • Odpowiedz
nikt nie pytał XD

@11mariom:
no jak nie, wchodzę na tag motoryzacja i na pierwszej stronie mam coś takiego. Jakby nie tagował motoryzacja to bym nie widział.
  • Odpowiedz
@PolsartNews cena normalna jak wspomniał @dalekosieznyDzezail

Rynek używanych moto to jedna wielka patologia. Gruz goni gruza, ceny p------e, a by coś kupić trzeba od razu jechać i oglądać bo dobre sztuki znikają od razu. Jeśli coś długo wisi, a cena jest dobra to moto nie jest dobre ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Nie znam cen tego modelu. Ale tak jak koledzy wyżej napisali - ceny motocykli używanych to jakaś abominacja

@Vader-Poland: masz rację, ale :) R6 to martwy dziś segment ryczących, kręcących się do 14 krpm, sportowych sześćsetek. Jeśli chcesz taką, będziesz płacił. Przez to, że segment umarł, zapłacisz podatek od wartości kolekcjonerskiej.
  • Odpowiedz
@PolsartNews: rynek motocykli to padaka. Obserwuję od jakiegoś czasu i nie wiem skąd ludzie biorą ceny. Nowy model mt07, poprawione wiele rzeczy, w salonie 34k. A ludzie na olx wystawiają roczniki 2016, czyli 2 generacje wstecz, za 27 czy 28k. Doliczysz podatek pcc, wymianę opon plus jakieś pierdoły i wyjdzie ci prawie cena nowego z salonu.
  • Odpowiedz