Wpis z mikrobloga

Powiem wam jaka jest kluczowa różnica między kobietami, a mężczyznami oraz co jest głównym powodem, z którego wielu mężczyzn nie zdaje sobie sprawy, a dla którego powinni się 10 razy zastanowić i uwierzcie mi, może ja wiele w życiu nie osiągnąłem, ale na tym temacie znam się jak mało kto, serio.

Najważniejszą różnicą między kobietą, a mężczyzną przez którą powstaje wiele nieszczęść to nie są żadne strategie reprodukcyjne, żadne redpillowe, czy tam blackpillowe gry, atrybuty, hipergamie. Ja tam aż tyle tego języka nie znam, ale wiem jedno.

Najważniejszą różnicą jest to, że normalny facet (podkreślam normalny), a nie psychopata, jeżeli zrobi coś złego, okłamie kogoś, oszuka, skrzywdzi, popełni jakiś zły czyn to odczuwa wyrzuty sumienia, nawet jeżeli nikt nigdy tego nie wykryje i mu nie udowodni to będzie go zjadało to do końca życia.

Natomiast większość kobiet ma coś takiego, że nawet jak zrobi coś bardzo złego to dopóki nie zostanie złapana na rękę, albo nie zacznie grozić jej za to kara to nie ma żadnych wyrzutów sumienia i może sobie tak spokojnie funkcjonować. To mogą być najobrzydliwsze i najbardziej potworne rzeczy i nie będą tak bardzo utrudniać kobiecie życia.

Dlatego facet powinien się 10 razy dobrze zastanowić, czy na pewno chce wejść w związek, bo kobieta jest zdolna do tego, że może mieć straszną przeszłość, może robić za plecami faceta obrzydliwe rzeczy, może całe życie utrzymywać go w kłamstwie bez wysiłku, bo nie ma tak skonstruowanego sumienia jak facet.

Wiecie ile było przypadków, że faceci wychowywali całe życie nie swoje dzieci? Ile było przypadków, że okazywało się, że jak przychodzi np. do rozwodu to facet zostaje bez skrupułów ogolony do zera z owoców pracy całego życia?

Znam przypadki, że po wieloletnich związkach kobiety nagle na totalnym znieczuleniu wywalały faceta z chaty, nasyłały karków, zostawiały facetów chorych, albo na krawędzi samobójstwa, bo stracił wszystko. Wyczyściły konta do zera.

Przecież ile było sytuacji, że kobieta np. zabiła swoje dziecko, albo dzieci, a poryczała się dopiero jak w toku śledztwa prawda wyszła na jaw jak ta laska co rozwaliła swojemu dziecku głowę o próg i Rutkowski chyba robił śledztwo, nie pamiętam, jeden chu, bo chodzi o zjawisko. Na prawdę żyjąc z kobietą potrafi się okazać, że ona po kilkunastu, kilkudziesięciu latach ma w--------e totalnie na to co się stanie z bliską osobą.

Przecież dlatego tyle kobiet opowiada się za tym, żeby wysłać mężczyzn na przymusową służbę wojskową. Bo one nie mają żadnych uczuć w rzeczywistości, je nie obchodzi, że facetowi może się coś stać. Tylko ona się liczy i większość kobiet tak właśnie żyje.

#redpill #blackpill #logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #pieklokobiet #zwiazki
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MakiawelicznyAltruista: ja po latach przemyśleń i oberwacji dochodzę do jeszcze prostszego wniosku

kobieta ma moralność sytuacyjną i we wszelkich sytuacjach postępuje/opiniuje/mówi/robi/whatever tak aby było dla niej dobrze

wszelkie sytuacje są po prostu pochodną tego sposobu myślenia
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: to jest cecha, niekoniecznie zaleta

np. śmiałe koncepcje i ambitne projekty czy tam robienie biznesu to głównie domena mężczyzn - dlaczego? ano dlatego że w sytuacji gdzie kompas nastawiony na "dobro kobiety" to ustawienie się w sytuacji podążania za stadem jest preferowanym wyborem

giętkość i elastyczność przekonań jest dobra dla followersa których chce się wpasować w strukturę, ew. może co najwyżej manipulować co słabszymi i bardziej naiwnymi w tej
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: nie pisz wiecej bo nie da sie tego czytac. normalnie jak janusz z holandii. Rzygac mi sie chce jak widze takie wypociny. Mylisz sie takze w sensie calego tego wysrywu, jest masa facetow co zostawia i niszczy dobre kobiety. Co za kompletny dzban z ciebie.
  • Odpowiedz
Najważniejszą różnicą jest to, że normalny facet (podkreślam normalny), a nie psychopata, jeżeli zrobi coś złego, okłamie kogoś, oszuka, skrzywdzi, popełni jakiś zły czyn to odczuwa wyrzuty sumienia, nawet jeżeli nikt nigdy tego nie wykryje i mu nie udowodni to będzie go zjadało to do końca życia.

Natomiast większość kobiet ma coś takiego, że nawet jak zrobi coś bardzo złego to dopóki nie zostanie złapana na rękę, albo nie zacznie grozić jej
  • Odpowiedz
@lord_xenu: @czescmampytanie Jak były ankiety na temat przymusowego poboru do wojska na ćwiczenia to większość kobiet odpowiadało, że jest za, ale jak już było pytanie, czy one miały być wzięte do wojska to odpowiadały, że były przeciw.

Bo liczą się tylko ich zachcianki, potrzeby i deficyty. A są wściekłe, bo jest za mało nabuzowanych testosteronem buchajów, żeby je dobrze zerżnąć, dlatego ich nie obchodzi, że facetowi może coś się
  • Odpowiedz
Bo liczą się tylko ich zachcianki, potrzeby i deficyty. A są wściekłe, bo jest za mało nabuzowanych testosteronem buchajów, żeby je dobrze zerżnąć, dlatego ich nie obchodzi, że facetowi może coś się stać, ale chcą, żeby poszli do wojska, żeby było więcej nabuzowanych testosteronem, bo wojsko podbija teścia i ogłupia.

@MakiawelicznyAltruista: niepotrzebnie to komplikujesz i wymyślasz mało prawdopodobne tezy. wystarczy napisać że kobiety zostały tak zaprogramowane by stawiać swoje dobro
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: może nie jestem najnormalniejszą dziewczyna i może tego po mnie nie widać ale złapana za rękę czy też nie zawsze próbuje przepracować co zrobiłam a poczucie winy ciągnie się za mną cały czas. Trzeba pamiętać że ludzie są różni, jedni potrzebują aby ktoś im pokazał palcem ich błędy, inni potrzebują aby ktoś w nich uwierzył, a jeszcze inni będą uważać że nigdy nic złego nie zrobili.
  • Odpowiedz