Wpis z mikrobloga

Taką mapkę zrobiłem ( ͡º ͜ʖ͡º) Piwowarska mapa Polski. Wstawiam drugi raz bo doszło parę aktualizacji. Starałem się nanieść piwko na pierwotny region - niektóre nie są już warzone w pierwotnych lokalizacjach. A niektóre są warzone w kilku lokalizacjach. Piwka typu Dębowe, Karmi czy , Argus odpuściłem bo raczej z żadnym regionem nie są kojarzone. A może zapomniałem o jakimś istotnym? Może zrobię osobna na polskie krafty. #p--o #piwowarstwo #tomaszkopyrazblogublogkopyracom #craftbeer #piwokraftowe #mapyboners #geografia #ciekawostki
Megalogin - Taką mapkę zrobiłem ( ͡º ͜ʖ͡º) Piwowarska  mapa Polski. Wstawiam drugi ra...

źródło: temp_file4867014737279708616

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Megalogin

Piwka typu Dębowe, Karmi czy Wojak, Argus odpuściłem bo raczej z żadnym regionem nie są kojarzone.
Spójrz co napisałeś, a teraz popatrz na mapkę i znów na to co napisałeś, szczególnie o Wojaku ( )
  • Odpowiedz
@Megalogin: Pierwszy z brzegu przykład – Żubr jest rozlewany w Poznaniu, Tychach i Białymstoku, Leżajsk został zamknięty itd...
Połowa marek z tej mapy zniknęła z rynku, część browarów została zredukowana lub przekształcona, a sporo marek to dziś wyłącznie byty marketingowe.
Mapa nie uwzględnia nawet 200–300 browarów rzemieślniczych i regionalnych, które faktycznie działają w Polsce. Sam mam zaznaczone jako zwiedzone więcej tych browarów, niż ta mapka pokazuje. Moja mapa browarów
  • Odpowiedz
@Megalogin: Najważniejsze pytanie – gdzie, do cholery, jest Grodzisk? Przecież to właśnie stamtąd pochodzi jedyny, prawdziwie polski styl piwa! Gdzie on się podział, pytam?
  • Odpowiedz