Piwka typu Dębowe, Karmi czy Wojak, Argus odpuściłem bo raczej z żadnym regionem nie są kojarzone. Spójrz co napisałeś, a teraz popatrz na mapkę i znów na to co napisałeś, szczególnie o Wojaku (✌゚∀゚)☞
@Megalogin: Pierwszy z brzegu przykład – Żubr jest rozlewany w Poznaniu, Tychach i Białymstoku, Leżajsk został zamknięty itd... Połowa marek z tej mapy zniknęła z rynku, część browarów została zredukowana lub przekształcona, a sporo marek to dziś wyłącznie byty marketingowe. Mapa nie uwzględnia nawet 200–300 browarów rzemieślniczych i regionalnych, które faktycznie działają w Polsce. Sam mam zaznaczone jako zwiedzone więcej tych browarów, niż ta mapka pokazuje. Moja mapa browarów
@Megalogin: Najważniejsze pytanie – gdzie, do cholery, jest Grodzisk? Przecież to właśnie stamtąd pochodzi jedyny, prawdziwie polski styl piwa! Gdzie on się podział, pytam?
@Megalogin: Tak szczerze ta mapa trochę oszukana jest. Co prawda królewskie jest z Warszawy i wiadomo marka identyfikowana z tym miastem, ale jak kiedyś czytałem to co jest napisane na puszce to produkują to na przykład w EB.
@1950M: To jest gazetka reklamowa z przed 10 lat, co nie? XD Bo chmielowa w brązowej na osiedlu te teraz tak koło 6 zł chyba kosztuje już pomijając ten błąd.
Piwka typu Dębowe, Karmi czy Wojak, Argus odpuściłem bo raczej z żadnym regionem nie są kojarzone.Spójrz co napisałeś, a teraz popatrz na mapkę i znów na to co napisałeś, szczególnie o Wojaku (✌ ゚ ∀ ゚)☞
źródło: temp_file1749280477720779926
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Połowa marek z tej mapy zniknęła z rynku, część browarów została zredukowana lub przekształcona, a sporo marek to dziś wyłącznie byty marketingowe.
Mapa nie uwzględnia nawet 200–300 browarów rzemieślniczych i regionalnych, które faktycznie działają w Polsce. Sam mam zaznaczone jako zwiedzone więcej tych browarów, niż ta mapka pokazuje. Moja mapa browarów