Wpis z mikrobloga

Potrzebowałbym jakiś przykładów dań z dużą zawartością białka bo mam redu na jakieś 2100-2200 jak liczyłem , a musiałbym jakoś upchnąć 200g białka dziennie przez co brakuje mi pomysłów :x

Nie chciałbym robić dwóch obiadów dla siebie na dzień, a wolę gotowac co drugi dzień, jednak zabawa z 1kg paczką kuraka i krojenie tego jakoś mnie nie zachęca + pracuję zdalnie, więc gotuje też dla żony, to wychodzi jeszcze więcej tego jedzenia. Dodatkowo jedzenie kostki twarogu codziennie też nie wydaje mi się dobrą zmianą nawyków i nie chciałbym tak jeść :x

#mikrokoksy #silownia #mirkokoksy
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Catmmando: chce po prostu do tego podejść z głową, bo na ten moment tak funkcjonuje by jakoś to upchnąć ale już teraz widzę , ze tak nie ogarnę na dłuższą metę.
Szukam jakiegoś rozwiązania, by za chwilę nie wpaść w totalną niechęć i powrocic do złych nawyków
  • Odpowiedz
@chojnacc: nie da się czegoś osiągnąć nie zmieniając nawyków lub wyrabiając nowe

Więc zaczynanie dobrej zmiany od wymienia listy rzeczy których nie chcesz bo nie, to nie jest dobry początek

Akurat twaróg to jest najbardziej banalne i proste podejście, do podbicia białka w diecie

Miseczka rozrobioną z mlekiem/jogurtem i do tego szczypiorek/rzodkiewka albo na słodko łyżeczka jakiegoś owoca wchodzi jak złoto
  • Odpowiedz
@chojnacc: to sobie rotuj chude mięsa, przecież tyle tego jest. Od dobrej wołowiny dla bogoli po tradycyjny polski schab. Możesz upiec indyka sobie jako mięso na kanapki, drobiowe mielone czy z szynki też ma mało fatu i praktycznie czyste białko, a możesz robić z tego farsz na burrito, czy różne wariacje w stylu chilli con "carne", albo ragu alla bolognese
  • Odpowiedz
@chojnacc: jogurty proteinowe, skyry w Lidlu/Aldi/Kaufie są takie mające po 35g białka w +-220kcal, steki, batony proteinowe (mające co najmniej 25g białka na baton), musy proteinowe, kurczak
  • Odpowiedz
@chojnacc: ile ty ważysz że redukujesz na 2200kcal a potrzebujesz 200g białka? coś tu sie nie klei xD

1.5g białka na kgmc ci w zupełności wystarczy, jak raz zjesz 100g białka a raz 150g to nic ci się nie stanie, nie utrudniaj sobie życia

200g kurczaka/indyka, pare jajek, jakiś jogurt/mus proteinowy, troche wpc i już masz lekko ponad 100g białka a kalorii tyle co nic, nawet jakbyś chciał zjeść głupie
  • Odpowiedz