Wpis z mikrobloga

• 1
@423frewq4f23

Trudno żeby winić ludzi, że poszukują prostych rozwiązań na skomplikowane tematy. Czy to religia? Nie wiem, ale gdzieś tam się pewnie crossiuje z jakimiś błędami poznawczymi.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Sabartes: to nie można się poprostu pogodzić z tym że nie wszystko da się zrozumieć i cały wszechświat jest zbyt skomplikowany żeby swoim rozumem ogarnęła go byle małpa w swetrze?
  • Odpowiedz
  • 1
@423frewq4f23 religia xxi wieku są social media i influcwele. Ludzie się smieja że ktoś wierzy w boga ma chmurce a sami wierzą w jakieś g---o z tiktoka. A udają wielce oświeconych. Tak to teraz wygląda wiara w Boga zamieniona na internetowych bożków
  • Odpowiedz
  • 1
@423frewq4f23

Masz dosyć emocjonalny statement, a to co napisałeś wymaga pewnego rodzaju refleksji, a w przypadku osób wierzących w jakieś folie to pewnie przerzucenie całego systemu wartości. Ciężka orka.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
religia xxi wieku są social media i influcwele.

@Kref3x: w gruncie rzeczy wydaje mi się że nasze opinie są zbieżne tylko dla mnie to wszystko nadal teorie spiskowe i leci do jednego kosza z wiarą w żyda na patyku czy innego starego dziadka dowolnego wyznania.
  • Odpowiedz
  • 1
@423frewq4f23 kiedyś były objawienia gdzieś na wsi i ludzie sie zjezdzali tam. Teraz jakis influenser powie ze hotdogi gdzies na wsi sa dobre i ciemna masa uderza tam tysiacami i zajada sie parówa jakich wszędzie pełno.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Masz dosyć emocjonalny statement, a to c

@Sabartes: no ja z natury jestem neurotyczny i trochę zbyt przewrażliwiony i ponoszą mnie emocję więc czasami muszę wyrzucić z siebie co o niektórych rzeczach myślę bo nie mam odwagi irl. Jednak wydaje mi się że tutaj moja opinia nie jest jakaś odklejona od rzeczywistości.

jakieś folie to pewnie przerzucenie całego systemu wartości. Ciężka orka.

@Sabartes: i tak się powinno robić
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@423frewq4f23

Nie mówię, że twoja opinia jest w jakiś sposób kontrowersyjna, ale jednak ciągnie za sobą jakiś koszt emocjonalno - intelektualny. Większość nie ma ochoty na to, ludzie in general lubią w-----ć się i usłyszeć co mają myśleć. Co do religii nie wiem, jestem całkowicie odcięty.
  • Odpowiedz