Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
Taka ciekawostka.
Ja osobiście sam jeżdżę szesnastoletnim fiaciorem po taniości bo nowy samochód to jest dobro nieosiągalne a u----i pięcio, sześcio letnie drogie jak cholera.
#motoryzacja #autohandel #bieda
@ololo4: Jak masz kupic stare auto, ktore sie psuje za 25k, to lepiej kupic stare auto ktore sie psuje za 10k, albo nawet za 5.
Z punktu A do B zawiezie a prestiż taki sam czyli zerowy.
@ololo4: typowy błąd poznawczy, jak się zna tylko kawałek rynku. To przecież nie znaczy, że bieda, to znaczy że ludzie przestają kupować u----i od twojego znajomego. W 2015 roku zarejestrowano w Polsce 408 260 nowych samochodów osobowych i dostawczych. W 2024 zarejestrowano 551 568 nowych samych osobówek.
@ololo4: Nie, bieda nie rośnie w narodzie. Rosną ceny aut. 15-25 tys. złotych za 15-20 letnie wozy z przebiegiem 250-400k km. W 2020 roku kupiłem wtedy 16-letnie C4 za 5 tys. zł i nie zmienię auta, dopóki ten diesel nie zdechnie.
16000 złotych za 18-letniego golfa XD
źródło: XDDDD
Pobierza ludzie ze stare sztrucle 20 letnie wołają tyle co za auto 12-14 letnie, to niech giną a auta nich idą na złom.
Trzymał za długo i teraz nie zarobi. Znam takich handlarzy co handlują kilka miesięcy a auto w tym czasie traci a nie zyskuje. Do tego generuje koszty, bo za ogłoszenia trzeba płacić.
Jak znajomy ma diesle na sprzedaz to mu wspolczuje
Dokładnie taka sama sytuacja miała miejsce na rynku mieszkań czy sprzętu komputerowego.