Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Skowyrny_Johnny: ale ja nie uczestnicze w tym cyrku, kupuje na allegro bo jest najtaniej
To samo tyczy chemii, proszkow do prania czy tabletek do zmywarki
Moga jeszcze drozsze to zrobic a ludzie i tak kupia

Gdyby nic nie sprzedali to poszli po rozum do glowy ale coz Polacy kochaja aplikacje, kupony i promocje
  • Odpowiedz
@operatorkatapulty: moim celem było zwrócenie uwagi na ceny podstawowych produktów spożywczych, które rosną z dnia na dzień i powoli stają się dużo wyższe niż na zachodzie. Dokładnie to że taki syf kosztuje już 210zl za kilogram to skrajna patologia. Wszystko się zgadza.
  • Odpowiedz
@realizta: Na początku moich studiów to kosztowało ponad 20 zł. To było ponad 10 lat temu. Od 5 lat mam ekspres to nie kupuję rozpuszczalnej i nie śledzę cen, ale wątpię, że nagle dowalili cenę prawie x2. Te „niedawno” opa to czasy zestawu big mac za 10 zł z kuponem xD
  • Odpowiedz
@realizta: nie wiem co da kupienie młynka, kawa w ziarnach w sklepie w okolicach covidu kosztowała ze 40zł, często na promocjach można było dobre firmy kupić za 30zł, teraz w zasadzie poniżej 60-70zł za kilogram to promocja.
  • Odpowiedz
@realizta: klasyka na tym portalu - coś ci się nie podoba to po prostu nie kupuj, nie używaj, poradź sobie bez - jakby słuchać wykopka to by trzeba było żyć w lesie pod kamieniem - no albo u starych w piwnicy (skądś się te pomysły biorą)
  • Odpowiedz
Chłop wyraża oburzenie rosnącymi cenami zwykłych, codziennych produktów i co słyszy?

@realizta: z mojej strony przeczytał że kawy i kakaa jest aktualnie bardzo mało przez trwającą suszę i ich ceny wystrzeliło w kosmos na całym świecie

Nie wiem czy da się wołać po edycji, ale @Kruchevski: patrz
  • Odpowiedz
normalne żeby polować po necie na podstawowe produkty spożywcze i latać po to do paczkomatu?

@Skowyrny_Johnny: Jak najbardziej, ja już od dawna tak robię. Jak sobie policzyłem oszczędności na paliwie (dojazd do sklepu), oszczędności na czasie (zrobienie zakupów) i najczęściej niższą cenę oraz większy wybór produktów, to plułem sobie w brodę dlaczego tak nie robiłem wcześniej. Lokalnie kupuję tylko pieczywo, owoce/warzywa i wędliny/mięso i wodę. Całą resztę (o ile się
  • Odpowiedz
@gang_swiezakow: Deficyt budżetowy też najwyższy w historii, ale jaki był płacz jak za PiSu był historycznie wysoki, a jednak zrobili teraz jeszcze większy.

A jak ma być mniejszy skoro warunkiem wygranej PIS była łapówka w postaci 500+ a teraz 800+ XD Tylko za czasów Pisu nie było jeszcze Ukrainek z dziećmi. Teraz jest waloryzacja + wojna to niby jak ci się ma spinać budżet?

Musieliby udupić od początku przejęcia władzy
  • Odpowiedz
@kolejne_juz_konto: robię to samo i nie rozumiem czemu OP drze szaty. Chyba większy wpływ na rzeczywistość ma głosowanie portfelem i kupowanie produktów tam gdzie są tańsze, niż płakanie na wykopie xD
  • Odpowiedz