Wpis z mikrobloga

Cześć, Chcę się pochwalić moim autorskim projektem samochodu inspirowanego sokołem – sam go zaprojektowałem, wymodelowałem, a także zrobiłem animacje i rendery. Całość powstała w darmowym Blenderze.
Zapraszam do oglądania, chętnie usłyszę Wasze opinie i sugestie!

Moje portfolio: https://www.behance.net/beniamiwiniars
https://www.instagram.com/winiarski_cgi?igsh=MWczb3ZqMmUxNW9oeg%3D%3D&utm_source=qr

#blender #blender3d #3d #motoryzacja #animacja #render #modelowanie3d #samochody #design #designboners #sztuka #grafika #grafikakomputerowa #grafika3d #projektowanie
Beniamin05 - Cześć, Chcę się pochwalić moim autorskim projektem samochodu inspirowane...

źródło: IMG_1886

Pobierz
Beniamin05 - Cześć, Chcę się pochwalić moim autorskim projektem samochodu inspirowane...
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Beniamin05: i cyk kamyk w lampę = całka xd
Widać napracowanie, ale takie concepty marki wypuszczają na każdy "paris lub inny" motorshow, by potem zejść na ziemię i zamontować te same, grupowe komponenty, do tej samej płyty podłogowej co w innych 15 modelach grupy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@GhostofChristmasPast Koncepcje robią najpierw artyści i designerzy zaczynają od szkiców na kartce, potem modelują w specjalnej glinie, a na końcu przenoszą to do programu 3D. Do modelowania powierzchni są specjalistyczne programy jak Alias czy Plasticity, ale często wystarczą też Blender czy 3ds Max. Tylko nie zawsze jest tak łatwo dojść do pewnych efektów. Sam np. używałem CAD-a do zrobienia stelaża pod model z gliny.
  • Odpowiedz
A czy problem z takimi freethinkerami, designerami nie polega właśnie na tym, że zaczynają od rysowania czegokolwiek, co im przyjdzie do głowy, zamiast najpierw dobrać konkretne zależności? Takie, które spełniają określone wymagania tu, inne tam, dbają o odpowiedni opór powietrza i dopiero z tego rodzi się forma? Taka, która nie tylko działa, ale przy okazji potrafi też dobrze wyglądać? Z perspektywy branży to wszystko robi się wtedy kompletnie odklejone od rzeczywistości, więc
  • Odpowiedz