Wpis z mikrobloga

• 0
@jasiutorpeda_tokozak: To nie jest produkt tylko próba zamienienia ludzi w szarą bezpłciową papkę, która niczym się nieróżni niezależnie od miejsca na świecie.
Korporacje wierzą, że mogą sobie stworzyć konsumenta którego zadowoli byleco nigdy nie będzie zarzekał ani krytycznie rozmyślał o niskiej jakości produktach i zawsze kupi mimo ciągle rosnącej ceny. Ale jak widać nie wyszło, ludzie są coraz bardziej czujni bo DEI stało się tak agresywne że już nawet normiki
  • Odpowiedz
@Slavonlorden: W sensie chodzi o cycochy? Nie wiem co to ta gra po lewej, ale the last of us 2 mają jedną z lepszych historii w liniowych grach, że o tym jak d------y jest model skradania nie wspomnę.

To twój kolejny wpis z tym, że kiedyś to byli gry, a teraz to nie ma bo baba nie jest top seksiakiem.
Graj w te stare gry albo znajdź sobie wśród tych
  • Odpowiedz
@Slavonlorden: pikselowe c---i ale zawsze lepsze c---i i pobudzanie wyobraźni, sugestywne silne kobiety na plakatach i okładkach nie to co teraz. No ale wtedy gry robili zapaleńcy, nerdy które nawet dzisiaj z pasją opowiadają o swojej dawnej robocie. Tamte pokolenie oraz moje chciało coś osiągnąć łączyć style i rozwijać nowe mechaniki. Tak ciągle spuszczam się na Warcraftem III i Guild Wars ale tak było. Problem nie leży w murzynach, gejach
  • Odpowiedz
@Slavonlorden: The Last of Us to gra w post apokaliptycznym świecie opanowanym przez zombie. C---i, s-x i golizna średnio pasują do tego uniwersum. Nie wyobrażam sobie żeby główna bohaterka miała chodzić z gołą d--a po lesie i polować na potwory.

Odpal sobie redtube jak masz za wysokie libido, a nie płaczesz o brak cycków w grach komputerowych
  • Odpowiedz
@Slavonlorden: cały internet jest zaśmiecony erotyką i tanim szczuciem cycem, ale jak wydać niewyżytym napaleńcom to wciąż za mało

Baldur's Gate 3 dał radę też woke

@Skorvez_957_: zapytałbym, czemu nie zostały wrzucone przez OP'a jako przykład c---i postaci z BG3 zamiast TLOU, przykładowo takiej Minthary
czyżby nie pasowały do tezy?
  • Odpowiedz
@Skorvez_957_: ja bym dodał, że prócz kwestii łołk BG3 ma ogólnie całkiem odważne sceny e-------e, z innej beczki Cyberpunk też chociażby jest przykładem gry który nie padł zamiast TLOU z oczywistych powodów

po prostu drażni mnie tego rodzaju cherrypicking

inna kwestia, że samo zjawisko odchodzenia od kanonów rodem z lat 90, gdzie rzucający się w oczy sylikon był jeszcze na topie, sam uważam za zjawisko pozytywne i dobrze świadczące o zmianach w
  • Odpowiedz
@witajswiecie: Nie potrzeba jawnego szczucia cycem czasami lepiej by pewnych rzeczy nie było widać a resztę działa wyobraźnia i dobry worldbuilding oraz storytelling. Cyberpunk jako dystopia może być i nawet 200% woke bo to będzie naturalnie a nie w fantasy RPG I RTS. Dawniej trudniej było o napisanie fabuły bo najważniejszy był gameplay a nie dialogi. Obawiam się że gracze sami nie wiedzą czego chca a twórcy wolą odwalić masowy
  • Odpowiedz