Aktywne Wpisy

Ksiega_dusz +183
Dlaczego Izba Lekarska zawsze tak krytykuje zwiększenie limitu miejsc na medycynę i specjalizacje lekarskie
Dla porównania np nigdy nie widziałem by programiści informowali że bootcampy programistyczne mogą źle wpłynąć na branżę IT
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska #
Dla porównania np nigdy nie widziałem by programiści informowali że bootcampy programistyczne mogą źle wpłynąć na branżę IT
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska #
źródło: IMG_4022
Pobierz
S_T_A_L_K_E_R_ +582

Do jakiego wieku mieliście fun z życia? W jakim wieku ten fun zaczęliście tracić? Co na to konkretnie wpłynęło? Nieudany związek? Politycy? Zawiedzenie na kimś/czymś? Gdybyście mogli cofnąć czas, to co konkretnie byście zmienili w swojej przeszłości?
@a5f5c1: albo nigdy go nie miałem albo mam cały czas.
W pierwszej chwili zamierzałem relacje tylko ograniczyć, jednak to ograniczenie wpłynęło na mnie terapeutycznie; zaczynałem rozumieć jak bardzo destrukcyjnie wpływa na mnie relacja z rodziną. Dystans pozwolił mi np. wyłapać pewne mechanizmy szantażu emocjonalnego albo zrównywanie mnie z gównem, obniżania mojego poczucia własnej wartości.
W pewnym momencie zacząłem stawiać granice - "twoja choroba nie jest moją winą", "nie nastawiaj mnie przeciw innym ludziom ani ich przeciw mnie" "mam prawo
Swoją drogą, myślę, że jest więcej osób, które niestety dla poczucia szczęścia musiały się trwale odciąć od "kochających" osób (no bo kto kocha bardziej niż rodzina).
Też tak uważam. I myśle że jestem w pewien sposób uprzywilejowany. Ja miałem siłe i możliwości się z tego wyrwać.
Są ludzie, którzy jako dorośli są wciąż zależni od najbliższych, którzy ich krzywdzą. Zależni emocjonalnie, zależni ekonomicznie. I
Ta sama różowa od ‘98 roku
Kupa radości z życia w sumie jest lepiej o niebo niż kiedyś.
Co bym zmienił? Chyba nic
Potem nastąpiła spirala w dół - im więcej myślałem, tym bardziej się pogrążałem. Wraz z życiowym doświadczeniem redukujesz do zera młodzieńczy entuzjazm i niewinność
@TheForbiddenLast: czy można zapytać co to były za rzeczy? Może byłyby to wartościowe wskazówki dal innych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ona studiowała dość