Aktywne Wpisy

marcinkox3 +47
Byłem dziś z dziewczyną na spacerze nad Maltą w #poznan. Kupiłem 3 gałki lodów po 8 zł za sztukę w kawiarni "3 kolory" przy samym jeziorze. Nie mam problemu, że gałka lodów tyle kosztuje, ale do c---a, niech chociaż tego loda będzie więcej niż łyżeczka xD smakowo bardzo dobrze, ale nie szło się tym smakiem za długo nacieszyć( ͡° ʖ̯ ͡°)
#oszukujo #
#oszukujo #
źródło: 1000188151
Pobierz
LamajHarma +122

W długim terminie jednak stracimy, kobiety skupiają się na "karierze" w korpo w skutek czego, często albo mają raptem jedno dziecko albo nie mają ich wcale. Celowo słowo kariera zostało wzięte w cudzysłów. Karierę robi może 5% osób z korpo. Reszta dała sobie wmówić, że klepanie ecela i pisanie mailu na stanowisko senior operating cash mangement brand analyst itd. za 5k netto jest karierą. Konsekwencje są takie, że na skutek iluzji zrobienia kariery, kobiety rezygnują z założenia rodziny
Już od lat 90 gdzie dzietność spadła poniżej 2.0 zaczęły się problemy odroczone w czasie. Obecna dzietność 1.1 jest tragiczna. Za kilka dekad obudzimy się w kraju, gdzie nie będzie po prostu młodych pracowników, nie będzie konsumentów. Jedyna branża, która będzie miała wzięcie to farmacja i medyczna. Zanik będzie też nowych firmy. Nie wyobrażam sobie życia w kraju, gdzie na jednego emeryta będzie przypadał jeden pracujący.
#korposwiat #pracbaza #demografia #takaprawda #gospodarka #ekonomia
- Centrum Zdrowia Psychicznego
- Klinika niepłodności
- Medycyna estetyczna - botoks, lifting,
Jakby super zaradni mężczyźni byli w stanie robić karierę która utrzyma jego, partnerkę oraz dzieci to można by było narzekać na te kobiety, natomiast to jest nie realne - obecnie w przypadku związków obie strony muszą pracować jeśli chcą godnie żyć.
Zarobki mężczyzn a kobiet w większości centyli (poza tym najwyższym) są bardzo zbliżone - sugerowałbym
@jonasz68: Problemem według mnie w Polsce jest brak elastyczności pracy właśnie dla kobiet.
Powinna być lepiej dostępna praca na 1/4, 1/2 czy 3/4 etatu w różnych godzinach, żeby kobiety mogły i pracować i miały czas na ogarnięcie dzieciaków (do przedszkola/szkoły i
@MichauDelendaEst: a dlaczego tak jest? Bo przez wsadzenie kobiet na rynek pracy skokowo zwiększyła się podaż pracy - więc musiała spaść jej cena. Skorzystały firmy i korporacje, społeczeństwa straciły. Straciły wyjątkowo zdradliwie, bo stratę widać w momencie gdy już nie można jej naprawić.
Poza krótkim okresem w stanach zjednoczonych po drugiej wojnie światowej to było tragicznie i nieporównywalnie gorzej niż dzisiaj.