Wpis z mikrobloga

chłodzenie w laptopie zaczęło wydawać dziwne dźwięki mam nadzieję że zaraz mu minie to świeży sprzęt dopiero 9 lat ma
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Morritz a ja na złość używam telefony po 6 czy 7 lat laptopy ponad dekadę i konsole też
ja ekologiczny gość w samochodzie pełnoletnim czysty chaos
  • Odpowiedz
  • 1
@wonsz337 świeża pasta w tamtym roku wymieniana jak dobrze pamiętam a on nie pracuje pod obciążeniem zbyt często to pewnie nówka sztuka jest jeszcze mięciutka
  • Odpowiedz
@vieniasn: skoro ,,dziwnie" hałasuje to to nie wina przegrzewania się a uszkodzonego wentylatorka, opcjonalnie rozwalony talerzowiec o ile masz hdd a nie ssd.

Wszystko zależy jakie to są dźwięki :)

Dla pewności sprawdź sobie temperaturki jakie ma cpu i gpu gdy zaczyna hałasować, ale wtedy nie nazwałbyś tego ,,dziwne" tylko raczej ,,buczenie"

Pamiętam kiedyś w starych czasach wrzucałem jeszcze relację z czyszczenia i efektów w wydajności i temperatur w moim
  • Odpowiedz
  • 0
@sayanek HDD jest ale ma dopiero 30k godzin przepracowane i działa cichutko
temperatury to on rzadko do 50 dobija

obstawiam łożysko ale jeszcze spróbuję odpalić chłodzenie na maksa na chwilę to może się rozrusza i mu przejdzie
to dość zadbany i serwisowany sprzęt ja raczej dbam o elektronikę
  • Odpowiedz
@vieniasn: Miło spotkać innego "pasjonata starej elektroniki".
Ja też używam wszystko aż padnie, a starannie dobieram produkty.
TV ma już jakoś 20 lat, pralka grubo ponad 10, telefon 5, laptop miałem 11 (nadal sobie żyje u rodziców).
Skoro coś działa, to po co zmieniać.
  • Odpowiedz
  • 0
@bukimi ja tam żaden pasjonat tylko
1. nie lubię zmian
2. nie lubię zbędnych wydatków
3. nienawidzę wyrzucać rzeczy które nadal spełniają swoją funkcję
4. nie jestem fanem konsumpcjonizmu

a teraz to można nazwać ekologicznym czyli nawet lepiej
  • Odpowiedz
@vieniasn: Dlatego pasjonat w cudzysłowie. Wszystkie punkty jak wymieniłeś. Najgorzej z odzieżą, której zawsze żal jak żona przerobi na szmaty.
  • Odpowiedz