Aktywne Wpisy

nie ma naprawde co ze sobą zrobic gdzie pójść, wykop martwy hujto martwe na reddicie śniegowcy i żenujący autystyczny humor dla dzieci, no nie ma takiego wykopu 1,5 ze złotych czasów, samo g---o, ludzie sie przeżucili na scrollowanie tiktokow z ai slopem no k---a j----e boty, where człowieczeństwo

NiezlyJestes +11
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Współczuje obecnym 20-kilku latkom.
#nieruchomosci
Pandemiczne dodruk i beka zarżneły rynek.
Kumpel kupił mieszkanie pół roku przed pandemia za 8.5k za m2 w Krakowie. W czasach bk2 (jak ja kupowałem) w tej samej okolicy ofertowe się zaczynały od 13-14k. Teraz jest masa ogłoszeń za 16k+.
On rocznik 90, ja 93.
Ja z rocznika 95 kupiłem mieszkanie dwa lata temu, gdzie ceny były z 5-10% mniejsze niż teraz. Może komuś z pomocą udałoby się rok/dwa lata wcześniej ale to wciąż są lata 20.
To wychodzi ze raczej powinienem mówić o rocznikach 87-92
Nie widzę problemu pracować i studiować. Mi się udało odłożyć w tym czasie jakoś 75k (2020 r.)
Faktycznie, nie chodziłem na imprezy co weekend i nie latałem na wakacje co dwa miesiące.
@roykil: tak masz rację, MDM brali starsi 80-85
Ale spokojnie pis wróci i to co dziś jest drogie będzie droższe
@GoogleFuchsiaZgubilemHaslo: Rocznik 80-85 mógł sobie jeszcze w miarę prosto pozwolić na zakup mieszkania (2005-2010) wtedy ceny były ~2-3x mniejsze z m2 niż w okresie o którym piszesz.
A idąc jeszcze dalej to rocznik 60-65 mógł sobie jeszcze w miarę prosto pozwolić na posiadanie mieszkania (1985-1990) na książeczkę