Aktywne Wpisy

Megasuper +13
Najzimniejszy maj od 35 lat. To chyba nie tak powinno wyglądać ocieplenie klimatu. Ale oczywiście ekolodzy powiedzą że to anomalia i aby nie mylić pogody z klimatem xD #ekologia

źródło: temp_file5203530047696523539
Pobierz
Ksiega_dusz +64
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Ale nie, zbudujmy w centrum miasta wielki podziemny parking, który będzie stał pusty, bo za dodatkową infrastrukturą nie idzie walka z patologicznym parkowaniem. A zamiast ścieżek róbmy trzypasmowe drogi, które i tak się będą korkować. Bo korki nie biorą się z braku pasów, tylko deficytu umiejętności kierowców - braku umiejętności dynamicznego ruszania i niezachowywania odstępów.
#warszawa
źródło: image
PobierzI jeszcze osobny pas dla elektrycznych hulajnóg.
I dla rolkarzy.
I dla elektrycznych rowerów , które jadą szybciej niż hulajnogi, ale nadal nie mają rejestracji jako motocykl/motorower
I dla matek z dziećmi.
I dla uchodźców.
Przecież to brednia o tej wyimaginowanej efektywności transportu rowerowego. To właśnie budowa waszej infrastruktury powoduje waszą efektywność, tyle, że kosztem normalnych ludzi którzy dojeżdżają do pracy autem. To tak, jakbym uciął ci nogę i mówił że spadła twoja wydajność w bieganiu.
Nie ma żadnego rozsądnego powodu dla zwężania ulic w ciągle powiększającej się metropolii.
@Notabene: a jacy ludzie dojeżdżają do szkół rowerami? p----------i? xD
@JAuStURYErSE na razie się zesrali na rzadko. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak można nazwać kogokolwiek aktywistą samochodowym? Jestem użytkownikiem auta osobowego jak i kierowcą auta ciężarowego, nie ma to nic wspólnego z żadnym aktywizmem, a ze zdrowym rozsądkiem i z własną wygodą.
@Notabene: największe osiągniecie kierowcy? zrobić sobie prawo jazdy kat. B i jeździć samochodem. pst, większość rowerzystów też ma prawa jazdy i samochody, ale dla wygody przemieszczania się po mieście wybierają rowery. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Tu masz
źródło: image
Pobierz@SepulkoZnawca jeżeli tak stawiasz sprawę. Dlatego w Warszawie jest coraz więcej DDR i linii tramwajowych a coraz mniej miejsc do parkowania i pasów ruchu. Po prostu wygrywamy. To jak z ewolucją: sukces odnoszą silniejsze jednostki. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Notabene: No to pięknie się Pan przedstawił
źródło: temp_file2272968182972538422
PobierzZa to ja z pracy wracam 27 minut, w korku 40. Mam do przejechania 36 km w jedną stronę.
@