Aktywne Wpisy
ZlaChmurka +5
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BlackenedBlue +174
i ja kocham takie miejsca w polsce właśnie

źródło: temp_file4568750733017339450
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file4568750733017339450
PobierzWykop.pl
Dobra wracam na piechotę do domu rowereczek prowadzony za siodełko a łańcuch leży na browarach w plecaku.
na na na słońce dalej świeci, opowiem o tym moim wnukom bo nie uwierzą.
Oglądam łańcuch, to CN HG 901, ma kilka tysięcy najechane ale przymiar park tool nie wchodzi w 0.5, po prostu już się zmęczył ze starości. Dobra co robić bo rower potrzebny a do sklepu 50 km. Dla kumpla kupiłem Zotto t10sp to go wziąłem, był w lekkiej oliwce nie tak jak sklepowe łańcuchy. Wyszejkowałem w rozpuszczalniku i założyłem potem na sucho zrobiłem z 5km żeby zobaczyć jak pracuje, było elegancko to dałem Squirta.
Zważyłem te łańcuchy i zotto jest cięższy od duraejsa chyba o 45 gramów, niby nie ma to znaczenia ale w tym rowerze już ma. Trzeba kupić PC1091R.
źródło: 20250423_174235
PobierzJa po takim incydencie zawsze mam w portfelu zapasową spinke.
@4x80: muszę kupić, bo nie mam rezerwy.
@CT-5555: Nie, jak już tak się rozerwał po prostu niebezpieczne jest ten łańcuch ratować.
U mnie to juz kolejna buteleczka tego wosku, bardzo go lubię.
źródło: 20250423_182814
Pobierz@4x80: też go używałem, ale przeszedłem na kąpiele w wosku. Z jednego powodu. Zawsze jak używałem squirta, to na nodze mi zostawał tatuaż rowerzysty, a teraz można dotykać łańcucha, i nic się nie brudzi.
@4x80: nie powinno, a zostawia. Jednak klei się coś do niego.
Próbowałem też muc off dry z uv, i to samo, niby fajnie, ale jak się jedzie, to syf się łapie do tego.
Kąpiele woskowe u mnie wygrywają, czysty napęd. I przydatne jak się jeździ po szutrach/błotkach/zadupiach.
@G06DbT: Może zanim położyłeś Squirta łańcuch słabo wyprałeś i potem się coś wytrącało z mielenia na korbie i kasecie.
Ale tak czy inaczej, mam rezerwowa buteleczkę jak bym nie miał czasu czy też jechał w jakąś dalsza podróż.