Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie
Ogólnie wam powiem, że wydarzyła się taka sytuacja, do której doszło, ponieważ zaistniały specyficzne okoliczności. Sprawiły one, że nastąpił splot zdarzeń, choć nie musiało wcale do niego dojść, a pomimo tego stało się. Nie mogę powiedzieć, że nie. Byłoby to wobec was po prostu nieuczciwe. Oszustwo to zbyt wielkie slowo, ale jednak.

Z tego powodu postanowiłem, że muszę to teraz napisać, bo gdybym unikał podjęcia tematu, wtedy nie wiem czy ktokolwiek by się o tym dowiedział, a nie może być tak, że sprawa zostanie zamilczana. Dlatego ufam wam, że poświęcicie chwilę swojej cennej uwagi. Godzina mojego wpisu jest niestety pozostawiona dziełu przypadku. Nie mogłem czekać, choć ten post musi zostać dostrzeżony, a pora mimo wszystko wydaje się ku temu nieodpowiednia, nad czym ubolewam.

Chciałbym, jest to dla mnie bardzo ważne, aby nie tworzyć w ten sposób podziałów pewnych grup. Można powiedzieć, że to jest nasz wspólny dialog, chociaż możemy się od siebie różnić. Na pewno się różnimy. Tak to już jest. Może to dobrze. Nie musimy się we wszystkim zgadzać, lecz chciałbym, aby to wybrzmiało, że celem tej wiadomości jest łączyć, a nie dzielić. To są zagadnienia tego typu, których wyrażenie wymaga pewnej dozy skrupulatności i przemyślanego podejścia, więc forma może być długa i niejednoznaczna, ale za to wierna prawdzie i tylko tej prawdzie poświęcona.
Rzeczywiste przedstawienie tej kwestii jest najważniejsze, bo nieadekwatne odzwierciedlenie sytuacji, niestety...
Co by tu dużo mówić...
Miałoby to swoje konsekwencje, które byłyby pewnie przez nas spodziewane, lecz mogłyby ukazać temat w sposób, który mi osobiście nie odpowiada. Nie będę owijać w bawełnę, bo przecież nie o to chodzi. Prawda? Powiem wprost: takie zobrazowanie sytuacji wprowadzałoby w błąd, a tego bym dla nas nie chciał.

To są zbyt poważne rzeczy, aby podchodzić do tego w sposób obcesowy, choć przewrotność i pewna doza nonszalancji nie byłaby zła. Jednak wysokie skomplikowanie tematu uniemożliwia napisaniego tego tak od ręki, na już. To trzeba na spokojnie zastanowić się, zaplanować, ubrać tę treść w odpowiednią formę. Dobrać adekwatne słowa, aby myśl została wyrażona jednak zrozumiale i w sposób niebudzący wątpliwości. Niepowetowaną stratą byłoby, gdyby cały ten nakład starań poszedł na marne. Nie można pozwolić przecież, aby wysiłek i dopracowana forma pozostawiła treść na poziomie niezrozumiałym, można powiedzieć: zagmatwanym dla przeciętnego odbiorcy. Poza tym ludzie

#oswiadczeniezdupy #gownowpis #pytanie #ciekawostki #kiciochpyta
Nemayu - #oswiadczenie
Ogólnie wam powiem, że wydarzyła się taka sytuacja, do której ...

źródło: kocie-odgosy-8

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach