Wpis z mikrobloga

Znacie może jakiś porządny koszyk na 2x 18650 który by miał złącze xt60 albo ew. t-dean? Potrzebuję jakiś porządny gotowiec który się nie rozwali w autku zdalnie sterowanym. Albo lepszy pomysł jaki macie by dziecko mogło samo to obsługiwać, obecnie sa pakiety aku jak na obrazku i nie ma szans by dziecko je odczepiło samo. Natomiast wymienić ogniwa z koszyczka by dał radę. A tych mam kilkadziesiąt w domu

Myślałem też o koszyku z wyłącznikiem i dolutować mu xt60, albo dolutować porządny wyłącznik jako przejściówkę między żeńskim i męskim xt60. Ostatecznie chodzi o to by mógł sam odciąć pakiet akumulatorów od autka i go wymienić na inny. Także wszelkie inne pomysły też mile widziane

#elektronika #rc
assninja - Znacie może jakiś porządny koszyk na 2x 18650 który by miał złącze xt60 al...

źródło: image

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Norskee: ogniwa nie problem, nawet mam spawarkę do nich :)

ale boje się trochę że na wybojach to pierdyknie prędzej czy później. Nie widzę dobrego rozwiązania, chyba żeby wymienić na wtyczkę którą dziecko samo ogarnie np. barrel jack. Ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie na taki prąd
  • Odpowiedz