Wpis z mikrobloga

@TobiaszSuchy: tak, natura sama nei jest w stanie się regulować przez to że człowiek stał się "władcą" ziemi.
Jeżeli chcesz aby dało się aby natura sama regulowała wszystko to musimy powrócić do jaskiń i żywić się ze zbieractwa.
  • Odpowiedz
  • 15
@stefan_1971: możecie dorabiać sobie jakieś ideologię ale prawda jest taka że żeby zabijać żywe zwierzęta które nawet nie mogą się obronić to trzeba mieć w sobie coś z psychopaty i zwyrodnialca.
  • Odpowiedz
wystarczy nie dokarmiać dzikich zwierząt w celu stworzenia problemu...

@assninja: Możesz nam przypomnieć, czym i w jaki sposób myśliwi dokarmiają omawiane lisy, że aż tyle ich jest?
  • Odpowiedz
Lew zjadający swoją ofiarę która "nie może się obronić" jest "psychopatą"

@Cogito-sum: zjadający jakoo pożywienie - nie, ale ci myśliwi nie beda tych lisów jedli, więc kłania się wytyczna dotycząca zdrowych zwierząt, których nie mozna zabijać bo zwierzę to istota zdolna odczuwać, poczytaj definicje z TOZu, ja wiem ze to nie pies, kot czy świnka morska ale dla mnie osobiście zabijanie żywych, zdrowych zwierząt jest barbarzyństwem
Analogicznie do twojego myślenia
  • Odpowiedz
@Fallar: lisy żywią się małymi zwierzętami, te żywią się również tym co im panowie myśliwi dadzą. Nieraz pod amboną widziałem całe góry warzyw i owoców. Jakby nie oni to by się nie namnożyło tyle królików i myszy, a więc i lisów byłoby mniej
  • Odpowiedz
@TobiaszSuchy: Ty chyba nie zrozumiałeś... instynkt łowcy jest w ludziach i tyle.
Tak samo jak inne instynkty. Np wojny, konflikty, z czego wynikają? Instynkt stadny + walka o zasoby.
Stada goryli mają tak samo, a czymże jest walka o samice czy pożywienie jak nie walką o zasoby.
I co myślisz, że ONZ wyda rezolucje i natura ludzka się zmieni? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Już jeden idiota
  • Odpowiedz
instynkt łowcy jest w ludziach i tyle.

@Cogito-sum: łowca łowi dla pożywienia a zabójca zabija bez powodu, instynkt byłby wtedy jakby czlowiek nie mial pożywienia, wtedy byłby uzasadniony ten "instynkt"
zerknij wyzej, inny mirek napisał, że sami "myśliwi" rzucaja jedzenie dzikim zwierzętom, po co? zwierze samo sobie zje inne mniejsze, taki łancuch pokarmowy, zalezności, rzucając dzikiemu jedzenie sprawiasz ze on nie łowi, ma idealne warunki do rozmnażania a co za
  • Odpowiedz
łowca łowi dla pożywienia a zabójca zabija bez powodu, instynkt byłby wtedy jakby czlowiek nie mial pożywienia, wtedy byłby uzasadniony ten "instynkt"

@TobiaszSuchy: I zwierzęta też "zabijają bez powodu", są mordercami. Tak jak i człowiek.

zerknij wyzej, inny mirek napisał, że sami "myśliwi" rzucaja jedzenie dzikim zwierzętom, po
  • Odpowiedz