Witajcie mirki, planuję kupić drugi samochód w życiu. Budżet ok.40k. Jak warto to któryś tysiąc dołożę. Póki co doradził mi znajomy Audi A4 B8 2.0 TDI z CommonRailem po 2012roku. Bije się z myślami bo podoba mi się też Superb oraz myślałem o Volvo S60. Z góry dzięki za podpowiedzi, swoje doświadczenia. Zwariować już można od przeglądania OtoMoto 🙈
@kogut_20: o to ciekawe bo ja zawsze miałem diesla i nigdy nie robiłem nic z tego co piszesz. @roben92 jak chcesz to mój teściu ma na sprzedaż audi a4b8 po lifcie 2.0 tdi 170KM (najlepszy silnik w sumie w tym modelu), S-line, quattro, kombi i manual. Rocznik 2014, przebieg dosyć niski bo 186 tys. km. Cena kilka koła więcej niż zakładasz ale myślę że warto bo pewny samochód.
@roben92 Mirku, mam a5 8t z 2012 (bliźniak a4 b8) z 2.0 tdi 143km (mapa na 188). Zrobiłem nim 70k km (obecnie 270k) i jedyne co robiłem to wymiana termostatu za 300zł i czyszczenie DPF razem z mapą za 1100 bodajże. Jeśli kupisz dobrze utrzymanego diesla (wymiany oleju co 10-12k km) to myślę, że na spokojnie zrobi 500k. Ja osobiście na twoim miejscu szukałbym wersji 150/190km oznaczonych jako clean diesel, mają
#samochody #audi #skoda #volkswagen #volvo
Komentarz usunięty przez autora
@roben92 jak chcesz to mój teściu ma na sprzedaż audi a4b8 po lifcie 2.0 tdi 170KM (najlepszy silnik w sumie w tym modelu), S-line, quattro, kombi i manual. Rocznik 2014, przebieg dosyć niski bo 186 tys. km. Cena kilka koła więcej niż zakładasz ale myślę że warto bo pewny samochód.