Wpis z mikrobloga

SPECJALNIE DLA MIESZKAŃCÓW LUBELSZCZYZNY

Istnieją 3 powiązane ze sobą szkoły specjalne w Lublinie:
- Szkoła Podstawowa Specjalna nr 26 im. Janusza Korczaka w Lublinie
(ul. Bronowicka oraz dwie filie na ul. Krochmalnej i ul. Kurantowej)
https://sps26.lublin.eu/
- Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy nr 1 w Lublinie
(al. Spółdzielczości Pracy)
[branżowa szkoła I stopnia i szkoła przysposabiająca do pracy]
https://sosw1.lublin.eu/
- Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. prof. Zofii Sękowskiej w Lublinie
(ul. Wyścigowa - istnieje też filia ze szkołą podstawową i przedszkolem na ul. Hirszfelda)
[Technikum, liceum ogólnokształcące, branżowa szkoła I stopnia, szkoła przysposabiająca do pracy i szkoła policealna]
https://soswsw.lublin.eu/

Dlaczego wymienione szkoły te są ze sobą powiązane?
Z wymienionej podstawówki to właśnie większość absolwentów uczęśzcza do dwóch wymienionych ośrodków!
Ja chodziłem do podstawówki i 25 kwietnia kończę naukę w ośrodku przy ul. Wyścigowej :)

I mam pytania:
- ktoś z was lub jacyś wasi znajomi chodzili do wymienionych szkół?
- jaka tam jest według was atmosfera?
- pracuje w tych szkołach ktoś z waszych znajomych?

POZDRAWIAM!

#lublin #lubelskie #szkolapodstawowa #szkolaspecjalna #specjalnyosrodekszkolnowychowawczy #edukacjaspecjalna #ksztalceniespecjalne #pedagogikaspecjalna #branzowaszkola1stopnia #szkolaprzysposabiajacadopracy #technikum #liceum #powiatlubelski #wojewodztwolubelskie #znajomi #absolwenci #uczniowie #autyzm #zespolaspergera #niepelnosprawnosc #niepelnosprawnoscintelektualna #niepelnosprawnoscruchowa #afazja #dysfunkcje #specjalisci #wyscigowa #spoldzielczoscipracy #bronowicka #dawnaszkola #wspomnienia #edukacja #nauczyciele #dyrekcja #pedagogszkolny #psychologszkolny #kadrapedagogiczna #lubelszczyzna #lubelak
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@QBOOLA2XL: ich powiązanie polega choćby na tym, że są to szkoły prowadzone przez miasto.

Każda z nich się w nieco czym innym specjalizuje, mają swoje kryteria przyjęcia. Są to jednak niezależne od siebie placówki, w związku z tym ich możliwości są różne, atmosfera wewnątrz też nie jest wszędzie taka sama.

Dlaczego w ogóle o to pytasz, skoro mówisz, że jesteś absolwentem dwóch z wymienionych przez Ciebie?
Czego potrzebujesz? Czego poszukujesz?
  • Odpowiedz
@QBOOLA2XL dużo dobrego ze strony uczniów i absolwentów słyszałem o szkole na spółdzielczości pracy. Od środowiska nauczycielskiego wiem też, że tamta kadra jest warta polecenia. Szkoła na wyścigowej z tego co słyszałem boryka się przede wszystkim z warunkami lokalowymi, które niekoniecznie pozwalają na wszystko, co kadra chciałaby realizować, ale nauczyciele tworzą również zaangażowaną ekipę. O szkole nr 26 i jej filiach mam parę przemyśleń, ale niekoniecznie warto się nimi dzielić. Na
  • Odpowiedz
@QBOOLA2XL:

I mam pytania:

- ktoś z was lub jacyś wasi znajomi chodzili do wymienionych szkół?

- jaka tam jest według was atmosfera?

- pracuje w tych szkołach ktoś z
  • Odpowiedz